La Romana

Vacanta perfecta in La Romana

Statiunea La Romana este situata in sud-estul Republicii Dominicane, la doar o ora si jumatate de Santo Domingo. Marginit la sud de Marea Caraibelor si la este de Rio Dulce, orasul se afla pe locul trei in ceea ce priveste numarul de locuitori de pe insula: 150.000 de locuitori.

Statiunea cu o bogata istorie coloniala a cunoscut una dintre cele mai rapide dezvoltari, devenind in foarte scurt timp o destinatie turistica foarte apreciata in Caraibe, cu plaje minunate si munti impaduriti.

La Romana este o alegere excelenta pentru o vacanta relaxanta, luna de miere, pentru vacante linistite petrecute in familie, dar si pentru cele active, aceasta destinatie fiind indicata in special jucatorilor de golf si scafandrilor. Stiai ca Asociatia Internationala a Tour-Operatorilor de Golf (IAGTO) a numit Republica Dominicana Destinatia de Golf a anului 2008 pentru Caraibe si America Latina?

Daca ajungi la Santo Domingo, nu ar trebui sa ratezi macar o excursie de o zi in La Romana – cu fermecatorul Altos de Chavon, o replica a unui sat spaniol din secolul al 16-lea, cocotat pe stanci, deasupra raului. Este un muzeu viu, folosit ca si galerie pentru artisti; daca te plimbi pe stradutele pietruite, poti admira micile galerii de arta unde sunt expuse macrameuri, bijuterii si tot felul de obiecte frumos mestesugite de localnici.

Zona este cunoscuta ca fiind una dintre principalele producatoare de zahar din Republica Dominicana, dar si pentru climatul sau complet tropical – pe tot parcursul anului, temperatura medie este de 25 de grade.

Statiunea este paradisul jucatorilor de golf, care se pot destinde intr-unul din celebrele cluburi Casa de Campo, Teeth of the Dog (amenajat de designerul Pete Dye) si The Links, toate de renume mondial.

Nu-ti refuza placerea de a vedea cum se fabrica trabucurile dominicane. In fabrica din La Romana, peste 4.000 de muncitori fac unele dintre cele mai apreciate trabucuri din lume.

Harta - La Romana


Cazare la cele mai bune hoteluri - La Romana

Ne pare rau, in prezent nu exista vacante disponibile. Verificati ofertele noastre oferta actuala de vacante.