Vacanta in Varna

Vezi ce are Varna de oferit

Concediu in Varna

Varna este un important oraș situat pe coasta Mării Negre în Bulgaria. Cunoscută și sub numele de "Perla Mării Negre", Varna este o destinație turistică populară datorită frumuseții sale naturale, plajelor de nisip fin și istoriei bogate.
Varna - plaja
Varna - Marea Neagra

Top 8 motive sa vizitezi Varna

  • Plajele frumoase: Varna are unele dintre cele mai frumoase plaje de pe coasta Marii Negre. Plajele cu nisip fin si ape limpezi ofera oportunitati excelente pentru relaxare, scaldat si practicarea sporturilor acvatice.
  • Patrimoniu istoric si cultural: Varna are o istorie bogata si numeroase atractii culturale si istorice. Puteti explora ruinele romane de la Complexul Termal Romano-Bizantin sau Muzeul Arheologic din Varna, care gazduieste Tezaurul de la Varna - unul dintre cele mai vechi tezaure de aur din lume.
  • Catedrala Adormirea Maicii Domnului: Aceasta impresionanta catedrala ortodoxa este o destinatie populara pentru turisti. Arhitectura sa impresionanta si interiorul frumos o fac o oprire obligatorie pentru cei interesati de istoria si cultura religioasa.
  • Gradina Marii: Acest frumos parc public din centrul orasului ofera o oaza de verdeata si liniste. Aici poti admira flori colorate, sculpturi si puteti petrece timp placut in natura.
  • Viata de noapte: Varna este renumita pentru viata sa de noapte vibranta. Ofera o gama larga de baruri, cluburi si restaurante unde poti petrece serile intr-o atmosfera animata si distractiva.
  • Shopping: Varna ofera optiuni excelente de cumparaturi, de la centre comerciale moderne la piete traditionale. Poti gasi articole de imbracaminte, bijuterii, produse alimentare locale si multe altele.
  • Evenimente culturale si festivaluri: Orasul Varna gazduieste o serie de evenimente culturale si festivaluri pe tot parcursul anului. Festivalul International al Artelor din Varna si Festivalul de Opera si Balet al Marii Negre sunt doar cateva exemple de evenimente care atrag turisti din intreaga lume.
  • Bucataria bulgareasca: Varna ofera o varietate de restaurante si taverne unde poti savura delicioase preparate traditionale bulgaresti, cum ar fi "shopska salata" (salata bulgareasca), "kebapche" (mici bulgaresti) si multe altele.
Varna - Marea Neagra 2
Varna - Catedrala
Viata de noapte/Petreceri
Pentru ce este renumita Varna?
Cea mai buna perioada de calatorie

Harta - Varna

Cazare la cele mai bune hoteluri - Varna