1. Dertour.ro
  2. Thailanda
  3. Bangkok si Imprejurimi

Bangkok si Imprejurimi

Concediu in Bangkok

I se mai spune “Orasul Ingerilor” sau “Krungthep” in thailandeza. Indiferent de nume insa, Bangkok este capitala Thailandei si hub-ul celor mai importante activitati comerciale si economice ale regatului.
 Aprecierea i se datoreaza insa si turistilor, fascinati de numarul mare de atractii pe care le-au gasit in capitala: temple, palate, muzee, centre comerciale si cea mai mare piata in aer liber din Asia (Chatuchak).
 Ca sa eviti sa stai ore intregi in taxi la orele de varf, foloseste Skytrain-ul (BTS) sau metroul (MRT) atunci cand doresti sa vizitezi un obiectiv turistic. La cele mai multe dintre ele se poate ajunge cu unul din aceste mijloace de transport. 
 Silom a fost multa vreme centrul comercial al Bangkok-ului; acum este centrul bancar al orasului, dar si zona in care sunt concentrate cele mai multe magazine de bijuterii. Dupa lasarea intunericului, Silom se transforma intr-o locatie de noapte foarte celebra.
 Sukhumvit Road este considerat adesea centrul orasului, pentru ca aici se intersecteaza mare parte din strazi; aici exista o gama variata de restaurante, hoteluri mici si confortabile, dar si hoteluri luxoase, cluburi de noapte si multe magazine. Seara insa, trotuarul strazii se transforma intr-o adevarata piata de noapte.
 La Siam Square mergi daca esti mare amator de cumparaturi: toate marcile de lux sunt bine reprezentate in Paragon (cel mai mare mall din Asia), insa tot acolo ai sa gasesti o multime de magazine de designer si produse electronice. Chinatown reprezinta orasul vechi. Situat in zona Rattanakosin din Bagkok, te va uimi prin numarul mare de cladiri vechi si foarte joase, labirintul de stradute, zumzetul pietelor si mirosul fructelor de mare preparate de restaurantele din cartier. Chinatown inseamna in acelasi timp Wat Traimit (templul in care vei vedea cea mai mare statuie aurita din lume reprezentandu-l pe Buddha), impresionanta China Gate, strada Yaowarat (care se transforma seara intr-una din cele mai mari locatii culinare din lume), Wat Mangkol Kamalawat (cel mai important centru buddhist din Chinatown si locul in care au loc evenimentele de Anul Nou chinezesc),  Wat Chakawat Ratchawat (templul care gazduieste trei crocodili gigant) si teatrul Sala Chalermkrung, construit in 1933.

Zone de la destinatie - Bangkok si Imprejurimi

Harta - Bangkok si Imprejurimi

Cazare la cele mai bune hoteluri - Bangkok si Imprejurimi