Vacanta in Madeira

Vezi ce are Madeira de oferit

Concediu in Madeira

Madeira este o insula vulcanica, are capitala la Funchal si este una dintre cele mai frumoase insule din Europa.
 Insula Madeira poate fi descrisa ca fiind o imensa gradina botanica in aer liber, aceasta fiind denumita Ilha Jardim (Insula Gradina). Padurile din Madeira au fost incluse in UNESCO World Heritage).
 Printre obiectivele de pe insula se numara apeductele (levadas), Gradina Botanica Funchal, Gradina Tropicala Monte Palace, Cabo Girao (a doua stanca situata la ocean din Europa ca inaltime – are 580 metri deasupra marii) si pesterile vulcanice din São Vicente.
 Plajele cu nisip fin auriu sau negru si valurile inspumate ale Atlanticului fac din insula Madeira destinatia de vacanta ideala pentru cei care isi doresc o vacanta relaxanta. Calheta si Machico sunt 2 zone cu plaje lungi si nisip fin.
 Pentru iubitorii de drumetii exista cunoscutele levadas, foste canale de irigatie construite in munte, acestea traversand zone cu peisaj superb, cascade si vegetatie abundenta. Destinatia este potrivita pentru pasionatii de biodiversitate, istorie, golf sau chiar de sporturi extreme. De asemenea, puteti incerca jeep safari, plimbari cu barca in jurul insulei, diving, observarea balenelor si a delfinilor si petrecerile tematice.
 Bucataria locala se remarca prin preparate din fructe de mare si peste (ton, peste spade, cod, etc.) dar si carnea de vita, supa de ceapa cu rosii si specialitatile de paine cu usturoi sunt reprezentative pentru bucataria locala. Destinatia este cunoscuta si datorita productiei de vin, apreciat peste tot in lume. Vinul de Madeira este dulce, dulceata lui fiind datorata strugurilor si solului fertil. Bautura traditionala se numeste Poncha si este un amestec de alcool, miere si lamaie.
 Madeira beneficiaza de un climat favorabil de-a lungul intregului an, temperaturile mentinandu-se intre 20 si 27 grade Celsius. Cele mai bune perioade pentru a vizita Madeira sunt aprilie-mai si septembrie-octombrie. In lunile iunie si august are loc fenomenul numit local capacete, cand norii coboara si acopera insula.
 Madeira – insula vinului, florilor si a peisajelor superbe!

Harta - Madeira

Cazare la cele mai bune hoteluri - Madeira