Vacanta in Maroc

Vezi ce are Maroc de oferit

Maroc.png  Concediu in Maroc

Situat intre situat intre Marea Mediterana si Oceanul Atlantic si intre doua continente, Europa si Africa, Marocul este o tara in curs de dezvoltare.

Aceasta destinatie este ideala pentru cei curiosi si pentru cei care apreciaza diferentele culturale – Marocul fiind o tara cu o bogata mostenire culturala.

Daca ai nevoie de un motiv pentru a face o vizita in aceasta tara, iata cateva: orasele si vestigiile cu peste 1000 de ani de istorie (Fes, Marrakeck), Desertul Sahara, peisajele oferite de Muntii Atlas, plajele atlantice si mediteraneene cu nisip alb sau negru precum si orasele cosmopolite (Casablanca, Tanger si capitala Rabat). Moscheea Hassan este a treia cea mai mare moschee din lume – dupa Mecca si Medina si este situata in Casablanca.
Maroc - Ksar Ait Benhaddou
Maroc - Oued Draa

De ce sa vizitezi Maroc?

  • Marocul are 3500 km de coasta: cea mediterana are maluri inalte si abrupte iar cea adriatica are stanci mai mici.
  • Preturile in magazinele din souks (echivalentul bazarelor turcesti) sunt cel putin duble fata de pretul real, negocierea fiind elementul cheie la cumparaturi. Sunt putine locurile in care sunt afisate preturile.
  • In ceea ce priveste gastronomia, preparatele traditionale sunt pline de culoare si te imbie prin mirosul mirodeniilor specifice. Printre cele mai folosite condimente se numara: chimion, scortisoara, ghimbir, sofran, piper, paprika si coriandru. Felul de mancare cel mai cunoscut este Tajine, cu miel sau pui, un fel de tocana care se serveste cu paine. Curmalele sunt “eticheta” Marocului. In general, drumurile sunt in stare foarte buna si nu sunt aglomerate.
Maroc - Casablanca
Maroc - Casablanca 2

Cand sa calatoresti in Maroc?

  • Cea mai buna perioada de calatorit Cele mai bune perioade in care poate fi vizitat Marocul sunt lunile martie-mai si septembrie-noiembrie cand temperaturile sunt acceptabile si cand vremea este uscata. In zona Muntilor Atlas, zapada persista din luna noiembrie pana in luna iulie. In zonele sudice, in decembrie si ianuarie exista diferente mari de temperatura intre noapte si zi. In zonele de desert exista diferente mari de temperatura intre noapte si zi, indiferent de sezon. In perioada Ramadanului, restaurantele si cafenelele sunt inchise pe timpul zilei si multe dintre activitatile comerciale sunt diminuate.
  • Maroc – un adevarat spectacol pentru curiosi!
Maroc - Rabat
Maroc - Piata
Informatii esentiale pentru un sejur in Maroc
Cea mai buna perioada de calatorit
Viza si pasaport

Harta - Maroc


Cazare la cele mai bune hoteluri - Maroc