Bucatarie Albania de sud

Mancaruri traditionale in Albania de sud

Tavë kosi (o caserola cu miel la cuptor si iaurt), qifqi (chiftele de orez cu ierburi aromatice, gasite in special in Gjirokastër). Orasele de coasta servesc peste, caracatita si creveti proaspeti la gratar, adesea asociate cu lamaie si ulei de masline. De asemenea, veti gasi tocanite consistente de legume, byrek (placinte sarate umplute cu branza, spanac sau carne) si raki de casa.

Traditii culinare in Albania de sud

Traditiile culinare din sudul Albaniei sunt adanc inradacinate in simplitate, sezonalitate si ingrediente locale. O tehnica traditionala este gatitul in oale de lut, care sporeste aroma si fragezimea, in special in mancaruri precum tavë kosi sau tavë dheu. Localnicii conserva, de asemenea, alimentele prin uscare si murare, iar painea este de obicei coapta in cuptoare de piatra. Utilizarea ierburilor de munte, a branzei de capra si a cojii de citrice adauga o nota distincta sudica meselor de zi cu zi.
Maslin Albania SUD