Bucatarie Copenhaga

Mancaruri traditionale in Copenhaga

Smørrebrød, un sandvis servit de obicei pe paine de secara, cu diferite garnituri, cum ar fi hering, ou si legume murate, æbleskiver, clatitele rotunde, pufoase, adesea umplute cu sos de mere sau gem, stegt flæsk med persillesovs, burta crocanta de porc cu sos de patrunjel, kanelsnegle rulouri cu scortisoara.

Traditii culinare in Copenhaga

Traditiile culinare din Copenhaga sunt adanc inradacinate in istoria si geografia sa. Bucataria traditionala daneza contine adesea ingrediente din surse locale, cum ar fi secara, orz, radacinoase si fructe de mare. O metoda istorica de gatit este murarea, folosita pentru conservarea legumelor si a pestelui, reflectand nevoia de a pastra alimente in timpul iernilor lungi. Orasul este, de asemenea, locul de nastere al miscarii New Nordic Cuisine, care pune accent pe ingrediente de sezon, durabile si din surse locale. 
Copenhaga 7