Bucatarie Danemarca

Mancaruri traditionale in Danemarca

  • Stegt Flæsk: Este considerat felul de mancare national al Danemarcei, acesta consta din carne de porc crocanta servita cu sos de patrunjel si cartofi. 
  • Smørrebrød: Sandvis realizat cu paine de secara si diverse ingrediente, cum ar fi hering murat, friptura de vita sau oua. 
  • Frikadeller: Chiftele daneze realizate din carne de porc sau un amestec de carne de porc si vita, adesea servite cu cartofi si sos. 
  • Hønsekødssuppe: O supa traditionala de pui cu legume. 
  • Risalamande: Budinca de orez cu vanilie, migdale si frisca, servita de obicei cu sos de cirese.
  • Pølser: Hot dog danez. 

Traditii culinare in Danemarca

  • Cartofi: Un aliment de baza in multe preparate daneze, adesea serviti fierti, piure sau prajiti.
  • Morcovi: Folositi in supe, tocanite si salate.
  • Mere: Frecvent folosite atat in ​​preparate sarate, precum si deserturi.
  • Sfecla rosie: Danezii prefera sfecla murata. 
  • Branza: Danemarca produce o varietate de branzeturi, inclusiv Danbo si Havarti. 
  • Cimbru: Pentru un plus de aroma. 
  • Marar: Utilizat in preparate din peste. 
Frikadeller - Danemarca
Hod dog - Danemarca