Vacanta in Cairo

Vezi ce are Cairo de oferit

Vacanta perfecta in Cairo

Cairo, capitala Egiptului, este una dintre cele mai mari si mai vibrante metropole din lume.

Acesta are o istorie indelungata, cu radacini care se intind pe parcursul a mai multor milenii. Orasul a fost fondat in secolul al X-lea si a devenit capitala Egiptului in secolul al XII-lea. Cairo a fost un centru important al civilizatiei islamice si al lumii arabe, iar mostenirea sa culturala si arhitecturala este impresionanta.

De asemenea, capitala este renumita pentru pietele si bazarurile sale pline de culoare si animatie. Unul dintre cele mai cunoscute este Bazarul Khan El Khalili, care ofera o varietate de produse, de la obiecte de artizanat si bijuterii pana la textile si condimente. Este un loc excelent pentru a te plimba, a negocia si a experimenta atmosfera autentica a orasului.

Cairo
Cairo 1

Top 5 motive sa vizitezi Cairo

  • Exista mai multe motive pentru care merita sa vizitezi Cairo. Iata cateva dintre ele:
  • Mostenire istorica si arheologica: Cairo este plin de istorie si adaposteste unele dintre cele mai impresionante situri arheologice din lume. Vizitarea piramidelor de la Giza, inclusiv a celebrei Marelui Piramide a lui Khufu (Keops), si a Marelui Sphinx este o experienta unica. In plus, Cairo gazduieste Muzeul Egiptean, care adaposteste o colectie incredibila de artefacte egiptene antice, inclusiv celebrele comori ale lui Tutankhamon.
  • Arhitectura si monumente impresionante: Orasul are o arhitectura fascinanta, de la moschei si madrase (scoli coranice) pana la cladiri istorice si palate magnifice. Printre cele mai renumite cladiri se numara Moscheea Al-Azhar, Moscheea Muhammad Ali din Citadela Cairo si Palatul Baronului Empain, o constructie excentrica de influenta indiana. Fiecare dintre aceste monumente ofera o privire in patrimoniul arhitectural bogat al orasului.
  • Atmosfera vibranta si viata de zi cu zi: Cairo este un oras vibrant, plin de energie si viata. Poti explora strazile animate, pietele aglomerate si bazarurile pline de culoare, cum ar fi Bazarul Khan El Khalili, pentru a experimenta atmosfera autentica a orasului. De asemenea, te poti bucura de viata de noapte din Cairo, care ofera o varietate de restaurante, cafenele si locuri de divertisment.
  • Gastronomie egipteana: Cairo este un paradis culinar, oferind o gama larga de mancaruri traditionale egiptene. Poti savura delicii locale precum ful medames (fasole fiarta), koshari (o combinatie de paste, orez si linte), taameya (falafel egiptean) si mai multe deserturi delicioase. Incercarea bucatariei egiptene este o experienta gustativa pe care nu vrei sa o ratezi.
  • Cultura si arta: Cairo este un centru cultural important, oferind o gama variata de evenimente artistice, concerte, expozitii si festivaluri. Poti vizita galerii de arta si muzee, participa la spectacole de dans si teatru, si descoperi talentul si creativitatea artistilor egipteni contemporani.
Cairo 2
Cairo 3
Metode de relaxare in Cairo
Activitati sportive in Cairo
Gastronomie

Zone de la destinatie - Cairo

Harta - Cairo

Cazare la cele mai bune hoteluri - Cairo

Ne pare rau, in prezent nu exista vacante disponibile. Verificati ofertele noastre oferta actuala de vacante.