Bucatarie Cantonul Zurich

Mancaruri traditionale in Cantonul Zurich

Zürcher Geschnetzeltes, un preparat cremos din carne de vitel, adesea servit cu Rösti, o clatita crocanta de cartofi. Fondue si Raclette sunt, de asemenea, populare, cu branza topita servita cu paine sau cartofi . Pentru un inceput sanatos, incercati Birchermüesli, un amestec nutritiv de ovaz, fructe si nuci. Printre dulciuri se numara Zuger Kirschtorte, o prajitura cu aroma de cirese, si diverse tarte si quiche-uri.

Traditii culinare in Cantonul Zurich

Traditiile culinare ale Cantonului Zurich sunt adanc inradacinate in utilizarea ingredientelor locale si a metodelor traditionale de gatit. Fondue si Raclette evidentiaza aspectul comunitar al bucatariei elvetiene, unde branza topita este impartita intre prieteni si familie. In plus, Birchermüesli, un amestec nutritiv de ovaz, fructe si nuci, reflecta accentul pus de Zurich pe alimentatia sanatoasa.
Cantonul Zurich 7