Bucataria Filipinei

Mancaruri traditionale din Filipine

Printre alimentele care trebuie incercate se numara adobo, un fel de mancare savuros facut cu carne marinata fiarta in otet, sos de soia si usturoi; lechon, un porc intreg prajit cunoscut pentru pielea sa crocanta si carnea suculenta; si sinigang, o supa acra aromata cu tamarind si umpluta cu legume si carne sau fructe de mare. Alte feluri de mancare populare includ kare-kare, o tocana de coada de bou pe baza de arahide; lumpia, rulouri de primavara filipineze; si pancit, un preparat cu taitei cu diverse toppinguri. Pentru desert, halo-halo este preferatul, oferind un amestec de ingrediente dulci acoperite cu gheata pisata si lapte.

 Traditii culinare in Filipine

Traditiile culinare din Filipine sunt un amestec bogat de practici indigene si influente spaniole, chinezesti, americane si alte culturi. Metodele traditionale de gatit filipineze includ kinilaw (marinat in otet), saing (fierbere), hinurno (prajire), prito (prajire) si halabos (abur). Aceste tehnici evidentiaza utilizarea ingredientelor locale, cum ar fi orezul, pestele, nuca de cocos si o varietate de legume si carnuri. 
Filipine 16