Bucatarie Bali

Mancaruri traditionale in Bali

Babi Guling un preparat suculent din carne de porc prajita marinat cu condimente balineze, Nasi Campur un fel de mancare mixt de orez servit cu diverse carnuri, legume si sambal, Ayam Betutu este un alt favorit, oferind pui gatit lent, infuzat cu condimente aromate, Nasi Jinggo ofera orez invelit in frunze de banana cu pui maruntit si sambal.

Traditii culinare in Bali

Bucataria balineza este renumita pentru aromele sale vibrante si mirodeniile aromate, prezentand adesea ingrediente precum turmeric, lemongrass, galangal si frunze de tei kaffir. O metoda distinctiva de gatit este utilizarea bumbu, o pasta de condimente care formeaza baza multor feluri de mancare. Tehnicile traditionale de gatit includ prajirea lenta, asa cum se vede la Babi Guling (porc fript) si gatirea la aburi in frunze de banana, folosita pentru mancaruri precum Pepes Ikan (peste la abur). 
bALI Food
Templu Bali