Bucatarie Amman

Mancaruri traditionale in Amman

  • Manakish: Este o paine cu za'atar, branza sau carne tocata. Se consuma de obicei la micul dejun.
  • Ful Medames: O tocanita realizata din fasole fava, ulei de masline, cumin, patrunjel, suc de lamaie, ardei iute. 
  • Rashouf: O supa traditionala realizata din linte verde, ceapa prajita, iaurt. 
  • Gallaya: Este un fel de mancare traditional iordanian, care este atat simplu, cat si aromat. Este de obicei facut cu rosii, ceapa, usturoi si o varietate de condimente, deseori inclusiv chimen si boia de ardei. Este servit cu orez. 
  • Falafel: Chiftelute preparate din naut, fasole, patrunjel, coriandru, marar, chimen.

Traditii culinare in Amman

Ingrediente utilizate in gastronomia locala: sumac, za'atar, boia, chimen, coriandru, rosii, ceapa, vinete, usturoi, naut, orez, linte, ulei de masline, tahini. 
Mancare - Amman