1. Dertour.ro
  2. Iordania
  3. Regiunea de Sud

Regiunea de Sud

Vacanta perfecta in Regiunea de Sud a Iordaniei

Regiunea de Sud din Iordania este o zona fascinanta si diversa, cu peisaje spectaculoase, vestigii istorice si culturi traditionale bogate. Aici se afla atractii turistice populare precum orasul Petra, Wadi Rum si Marea Moarta.

Top 5 motive sa vizitezi Regiunea de Sud din Iordania

  • Petra: Regiunea de Sud este acasa pentru unul dintre cele mai extraordinare locuri arheologice din lume - Petra. Aceasta veche metropola nabateana, sculptata in piatra, este o comoara istorica si culturala impresionanta. Admira faimoasa cladire Al-Khazneh (Tezaurul), exploreaza temple antice si treci prin canioane spectaculoase in timp ce te afunzi in fascinanta istorie a acestui oras pierdut.
  • Wadi Rum: Daca iubesti aventura si peisajele desertice spectaculoase, Wadi Rum este destinatia perfecta. Aceasta vasta vale de nisip rosu si stanci masive este uimitor de frumoasa si ofera oportunitati de a explora peisajele uluitoare intr-un jeep, calare pe camile sau prin drumetii. In plus, poti petrece nopti in corturi beduine autentice, experimentand cultura traditionala beduina.
  • Marea Moarta: Regiunea de Sud gazduieste portiunea iordaniana a Marii Moarte. Aici poti inota si plutit in apele dense si sarate, beneficiind de proprietatile terapeutice ale namolului mineral bogat. Relaxarea in Marea Moarta este un mod unic de a-ti rasfata corpul si de a te bucura de tratare a pielii si de o experienta relaxanta intr-un mediu spectaculos.
  • Aqaba si Marea Rosie: Orasul Aqaba, situat pe malul Marii Rosii, ofera oportunitati excelente de scufundari si snorkeling. Exploreaza recifurile de corali uimitoare si biodiversitatea subacvatica de-a lungul coastei. Daca iubesti sporturile acvatice sau pur si simplu te bucuri de soare si plaja, Aqaba este un loc minunat pentru a-ti petrece timpul.
  • Cultura si ospitalitatea beduina: Regiunea de Sud ofera ocazia de a experimenta cultura si ospitalitatea beduina traditionala. Poti vizita tabere beduine si poti interactiona cu localnicii, descoperind traditiile si obiceiurile lor autentice. Beduinii sunt cunoscuti pentru caldura si generozitatea lor si vei avea oportunitatea de a invata despre stilul lor de viata, mancarea traditionala si sa participi la activitati culturale.

Zone de la destinatie - Regiunea de Sud

Harta - Regiunea de Sud

Cazare la cele mai bune hoteluri - Regiunea de Sud

Ne pare rau, in prezent nu exista vacante disponibile. Verificati ofertele noastre oferta actuala de vacante.