Vacanta in Iordania

Vezi ce are Iordania de oferit

  1. Dertour.ro
  2. Iordania

Flag_of_Jordan-svg.png  Concediu in Iordania

Iordania este o tara situata in Orientul Mijlociu, avand granite comune cu Israelul, Arabia Saudita, Irakul, Siria si Marea Rosie. Cunoscuta pentru bogatia sa istorica si culturala, Iordania atrage turisti din intreaga lume datorita diversitatii sale si peisajelor impresionante.
Iordania - Petra
Iordania - Marea Moarta

De ce sa vizitezi Iordania?

  • Patrimoniul istoric si cultural: Iordania are o istorie bogata si variata, cu numeroase situri arheologice si relicve istorice. Petra, un oras antic sapat in stanca, este o atractie deosebita, fiind unul dintre cele mai impresionante situri arheologice din lume. De asemenea, Iordania gazduieste si alte destinatii istorice importante, precum Jerash, Umm Qais si Cetatea Ammanului.
  • Peisajele spectaculoase: Iordania ofera o varietate de peisaje frumoase si impresionante. De la canioanele si deserturile aride din Wadi Rum, unde poti explora peisaje desertice deosebite si traditia beduina, pana la Marea Moarta, cu apele sale sarate si proprietatile terapeutice, tara ofera o gama diversa de experiente naturale.
  • Activitati in aer liber: Iordania este un paradis pentru iubitorii de aventura si activitati in aer liber. Puteti explora canioanele si deserturile in timpul excursiilor cu jeepul, puteti face drumetii si escaladari in Wadi Mujib, puteti face snorkeling si scufundari in Marea Rosie sau puteti explora rezervatiile naturale, cum ar fi Dana Biosphere Reserve.
  • Ospitalitatea si cultura locala: Ai ocazia sa experimentezi ospitalitatea calda si prietenoasa a iordanienilor. Vei avea posibilitatea sa interactionezi cu localnicii si sa te familiarizezi cu cultura si traditiile locale, precum si cu bucataria iordaniana delicioasa.
  • Siguranta si stabilitatea: Iordania este considerata una dintre cele mai stabile si sigure tari din regiunea Orientului Mijlociu. Guvernul iordanian acorda o atentie deosebita securitatii turistilor si intreprinde masuri pentru a asigura calatoriile in siguranta.
Iordania - Petra 2
Iordania - Rezervatia naturala Wadi Rum

Unde sa calatoresti in Iordania?

Petra: Descopera orasul antic Petra, sapat in stanca, care este principala atractie turistica a Iordaniei. Vei putea admira faimosul Al-Khazneh (Tezaurul), Templul din caramida, mormintele si alte structuri arhitecturale impresionante sculptate in stanci.
Wadi Rum: Exploreaza regiunea desertica cunoscuta sub numele de "Valea Lunii" sau Wadi Rum, care se remarca prin peisaje spectaculoase si formatiuni stancoase fascinante. Poti opta pentru un tur cu jeepul sau poti explora zona in timpul unei drumetii, petrecand noaptea in corturi beduine traditionale.
Marea Moarta: Experimenteaza unica Marea Moarta, situata la cea mai joasa altitudine de pe Pamant. Aici apa are un continut ridicat de sare, permitandu-ti sa plutesti usor in ea. Vei putea beneficia si de proprietatile terapeutice ale namolului mineral bogat si sa inoti intr-un peisaj unic.
Amman: Descopera capitala Iordaniei, Amman, un oras modern si vibrant, care imbina elemente istorice si contemporane. Viziteaza Cetatea Ammanului, Amfiteatrul Roman, Muzeul Regal si alte atractii culturale remarcabile.
Jerash: Exploreaza orasul antic roman bine conservat, Jerash, situat in nordul tarii. Aici vei avea ocazia sa vezi ruine impresionante precum Arcul lui Hadrian, Hipodromul si Teatrul de Sud, oferindu-ti o privire in istoria imperiala a regiunii.
Aqaba: Viziteaza orasul Aqaba, situat pe malul Marii Rosii, si bucura-te de o varietate de activitati marine, cum ar fi snorkeling-ul si scufundarile. Poti explora reciful de corali si admira peisajele de pe o barca cu podea de sticla.
Rezervatia Biosferei Dana: Exploreaza impresionanta rezervatie naturala Dana, care ofera oportunitati de drumetii si excursii prin diverse peisaje, de la canioane si chei spectaculoase pana la platouri inalte si sate traditionale.
 
Iordania - Cetatea Ammanului
Iordania - Teatrul Roman
Informatii esentiale pentru un sejur in Iordania
Viza si pasapoarte
Cea mai buna perioada de calatorie
Sfaturi utile

Harta - Iordania


Cazare la cele mai bune hoteluri - Iordania