Amman

Vacanta perfecta in Ammam

Amman, capitala Iordaniei si cea mai mare metropola din tara, este un oras vibrant si cosmopolit situat in Regiunea Centrala a Iordaniei. De asemenea, Amman este un amestec fascinant de vechi si nou, unde arhitectura moderna se imbina cu situri istorice si traditii autentice. Orasul are o istorie indelungata, fiind locuit de-a lungul timpului de diverse civilizatii, precum romanii, bizantinii si otomanii. Astazi, Amman este un centru al afacerilor, culturii si turismului in Iordania.
Pic 1
Pic 2

6 motive sa vizitezi Ammam

  • Istorie si cultura bogata: Amman are o istorie indelungata si este un loc ideal pentru a explora cultura si traditiile iordaniene. Poti vizita siturile istorice precum Citadela, Teatrul Roman, Amfiteatrul si Templul lui Hercules pentru a intelege bogatia patrimoniului cultural al orasului.
  • Bucatarie delicioasa: Amman este un paradis pentru iubitorii de mancare. Poti savura deliciile bucatariei iordaniene, precum mansaf (felul traditional de mancare cu miel), falafel, hummus si multe alte preparate autentice. Exista numeroase restaurante si cafenele unde poti incerca diverse specialitati culinare.
  • Piete si bazaruri traditionale: Amman gazduieste piete vibrante si bazaruri, cum ar fi Souq al-Bukharia si Souq Jara, unde poti experimenta atmosfera autentica de cumparaturi. Poti gasi aici suveniruri, textile, bijuterii si multe alte produse traditionale.
  • Viata de noapte animata: Amman are o viata de noapte vibranta, cu numeroase cluburi, baruri si cafenele care ofera o gama larga de divertisment. Poti dansa in cluburi, socializa in baruri moderne sau savura o ceasca de cafea intr-o cafenea traditionala.
  • Oportunitati de shopping: Amman este un loc excelent pentru shopping, cu numeroase mall-uri moderne, precum City Mall si Taj Mall, care gazduiesc o varietate de branduri internationale si magazine locale. Poti explora si zona Rainbow Street, unde poti gasi buticuri, magazine de artizanat si galerii de arta.
  • Acces la alte atractii turistice: Amman este o poarta de acces catre alte atractii turistice importante din Iordania. De aici, poti face excursii la Petra, Wadi Rum, Marea Moarta si alte destinatii spectaculoase din tara.
Pic 1
Pic 2
Cea mai buna perioada de calatorie
Pot comunica in limba engleza?
Ce sporturi pot practica?

Harta - Amman


Cazare la cele mai bune hoteluri - Amman