1. Dertour.ro
  2. Iordania
  3. Regiunea Centrala

Regiunea Centrala

Vacanta perfecta in Regiunea Centrala a Iordaniei

Regiunea Centrala a Iordaniei este o zona geografica situata in partea de mijloc a tarii si este una dintre cele mai populate si dezvoltate regiuni din Iordania. Acesta include capitala Amman si numeroase orase importante precum Zarqa, Irbid si Madaba.
Pic 1
Pic 2

Top 5 motive sa vizitezi Regiunea Centrala a Iordaniei

  • Istorie si arheologie bogate: Regiunea Centrala gazduieste unele dintre cele mai impresionante situri arheologice si orase istorice din Iordania. Orasul roman Jerash este unul dintre cele mai bine conservate orase antice din lume si ofera o incursiune fascinanta in istoria romana. De asemenea, Madaba este cunoscuta ca "Orasul Mozaicurilor" si gazduieste mozaicuri bizantine uimitoare, inclusiv celebrul Mozaic al Ierusalimului.
  • Cultura si traditii autentice: Regiunea Centrala a Iordaniei este o destinatie ideala pentru a experimenta cultura autentica a tarii. Poti explora pietele traditionale din Amman, cumpara suveniruri locale si gusta bucataria traditionala iordaniana in restaurantele si cafenelele locale. De asemenea, poti participa la festivaluri si evenimente culturale care aduc la viata traditiile si dansurile populare ale Iordaniei.
  • Peisaje variate: Regiunea Centrala ofera o varietate de peisaje impresionante. De la dealurile pitoresti si livezile de maslini din jurul orasului Madaba, pana la vaile frumoase si peisajele desertice spectaculoase care inconjoara Amman, vei gasi peisaje diversificate si captivante in aceasta regiune.
  • Oportunitati de aventura in aer liber: Regiunea Centrala ofera o serie de activitati in aer liber pentru cei aventurosi. Poti explora rezervatia naturala Dibeen si rezervatia naturala Azraq Wetland Reserve, care sunt destinatii ideale pentru observarea pasarilor si pentru drumetii prin natura. De asemenea, poti face excursii in Muntii Ajloun, unde poti face drumetii si observa flora si fauna locala.
  • Amestec de vechi si nou: Regiunea Centrala imbina istoria si traditiile cu modernitatea si dezvoltarea. Poti explora Amman, capitala Iordaniei, care are o combinatie fascinanta de arhitectura traditionala si cladiri moderne, centre comerciale si restaurante sofisticate. Aceasta combinatie ofera o perspectiva unica asupra dezvoltarii Iordaniei si a evolutiei sale in timp.
Pic 1
Pic 2
Gastronomie
Ce sporturi pot practica?
Viata de noapte/Petreceri

Zone de la destinatie - Regiunea Centrala

Harta - Regiunea Centrala

Cazare la cele mai bune hoteluri - Regiunea Centrala