Vacanta in Irlanda

Vezi ce are Irlanda de oferit

  1. Dertour.ro
  2. Irlanda

Vacanta perfecta in Irlanda

Irlanda, denumita si Insula de Smarald, este situata in Europa de Vest si are capitala la Dublin.

Insula este teritoriul a doua tari: cea mai mare parte a insulei este ocupata de Republica Irlanda, iar cea mai mica de Irlanda de Nord, aceasta apartinand Regatului Unit al Marii Britanii.

Cazare la cele mai bune hoteluri din Irlanda

Ajuns in Irlanda, trebuie sa vizitezi cel putin un castel. Unul dintre cele mai impunatoare este Castelul Kylemore, situat in Parcul National Connemara. De asemenea, puteti vizita castelul din Dublin, Castelul Belfast si Castelul Ashford.

Una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Irlanda este Cliffs of Moher (Stancile Moher), cu o inaltime de peste 200 metri altitudine. Aici poti vedea cum marea ti se asterne la picioare si cum se sparg valurile de stanci, o priveliste care iti taie pur si simplu rasuflarea.

Pe data de 17 martie, irlandezii il sarbatoresc pe Sf. Patrick. In aceasta zi, toata lumea poarta haine verzi, trifoi si se bea bere.

Se spune despre irlandezi ca beau cel mai mult ceai decat orice alta tara din lume (cu exceptia Turciei). Exista cafenele dichisite peste tot in Irlanda care ofera un sortiment mare de ceai.

Gastronomia locala a facut din Irlanda un punct turistic atractiv. Bucataria irlandeza este cunoscuta pentru calitatea superioara a ingredientelor pe care le foloseste; majoritatea mancarurilor se preparata cu verdeturi si condimente, mai degraba decat cu sare si piper. Ingredientele de baza sunt cartofii, cerealele (in special ovazul) si lactatele.

Irlanda este cunoscuta pentru numeroasele sortimente de bere si pentru whisky (cele mai faimos sortimente de whisky irlandez sunt “Jameson”, “Bushmills” si “Tullamore”).

Irlandezii indragesc muzica iar dansul lor a cucerit intreaga lume. Printre instrumentele prezente in muzica traditionala irlandeza se numara cimpoiul, vioara, acordeonul, fluierul si bodhran-ul  (toba irlandeza).

Irlanda – un tinut cu o istorie frumoasa, cu dealuri si locatii invaluite in mister, cu traditii bine inradacinate si cu localnici ospitalieri si saritori la nevoie.
Pic 1 Irlanda
Pic 2 Irlanda
Pic 3 Irlanda
Informatii esentiale pentru un sejur in Irlanda
Viza si pasaport

Harta - Irlanda


Cazare la cele mai bune hoteluri - Irlanda

Ne pare rau, in prezent nu exista vacante disponibile. Verificati ofertele noastre oferta actuala de vacante.