Bucatarie Marii Britanii

Mancaruri traditionale in Marea Britanie

Fish and chips (peste si cartofi prajiti) este, probabil, cea mai emblematica, cu peste inabusit servit cu cartofi prajiti. Friptura de duminica, un element de baza al bucatariei britanice, include de obicei friptura de carne, cartofi si legume, adesea insotita de budinca Yorkshire. Micul dejun englezesc complet este un alt clasic, constand in oua, bacon, carnati, fasole si paine prajita. Pentru desert, sticky toffee pudding si trifle sunt alegeri populare. 

Traditii culinare in Marea Britanie

Afternoon tea este o traditie britanica ce ofera o selectie de ceaiuri, sandvisuri, scones cu smantana, gem si un sortiment de produse de patiserie. Bucataria traditionala britanica implica adesea ingrediente consistente precum cartofii, legumele radacinoase si carnea de miel si vita. Produsele de sezon joaca un rol important, mancarurile precum fripturile la cuptor punand in valoare legumele obtinute pe plan local. 
Marea Britanie 9