Mauritius

Vezi ce are Mauritius de oferit

 1. Dertour.ro
 2. Mauritius

Mauritius.png  Vacanta perfecta in Mauritius

Denumita insula trestiei de zahar, a rifturilor de corali si a ritmurilor de “sega” (dansul traditional al insulei, cu origini in cultura sclavilor din Madagascar si cultura iberica), Mauritius este o felie de lume concentrata intr-o singura insula principala si altele mai mici. Un paradis fascinant, cu lux tropical si extravagante uimitoare.
Pic 1 Mauritius
Pic 2 Mauritius

De ce sa vizitezi Mauritius?

 • Insula Mauritius este un mix fermecator populatie creola-afro-franceza si indiano-britanica. Da, ai citit bine! Insula a fost nelocuita pana in secolul XVI cand a fost vizitata de navigatorii portughezi si olandezi. Dar primii locuitori au fost francezii, care au adus sclavi africani ca sa lucreze plantatiile de zahar. In 1810 au aparut si ucenicii indieni, adusi de britanici pentru acelasi motiv.
 • Ai auzit probabil ca pasarea Dodo este simbolul insulei Mauritius, insa trebuie sa stii ca nu ai s-o mai vezi decat incrustata in suveniruri.
 • Ai crede ca nu ai altceva de facut pe insula decat sa lenevesti la soare – e drept, pe o plaja cu nisip alb ca zapada si langa apele lagunelor, de culoarea cobaltului. Dar insula ofera mult mai mult: paduri cu vegetatie luxurianta, monumente istorice, diversitate culturala, temple.
Pic 3 Mauritius
Maurtius 1

Unde sa calatoresti in Mauritius?

Maurtius 2
Maurtius 3
 • Incearca sa nu ramai intr-un singur oras, ci sa vizitezi cat mai multe. Capitala Port Louis este mai agitata si zgomotoasa, dar cu multe atractii; Quatre Bornes are piete fermecatoare, iar Parcul National Black River Gorges este plin de paduri virgine si cascade uimitoare.
 • Zonele de sud si sud-est sunt favoritele multor turisti, poate si datorita influentelor indiene, irlandeze si caraibiene. Considerata multa vreme o zona dura, cu stanci abrupte batute de vant, sudul insulei are acum cateva statiuni de lux cu terenuri de fotbal si o plaja superba - Pointe d'Esny.
 • Platoul central al insulei este ca o prelungire a haosului urban din Port Louis, potrivit pentru cei care vor sa descopere adevarata viata de pe insula, dincolo de plajele idilice si peisajele pitoresti. Mergi si viziteaza Eureka si apoi pietele locale.
 • Izolat din fericire la peste 600km nord-est de continent, Rodrigues este un tinut vulcanic interesant inconjurat de o imensa laguna turcoaz si o bijuterie muntoasa.
 • Multi il considera “Mauritiusul de acum 25 de ani” pentru ca seamana foarte putin cu insula vecina, aflata dincolo de fasiile de nisip fin de culoarea piersicii. In Rodrigues nu gasesti plantatii de trestie de zahar, ci pomi fructiferi si zone intinse cultivate cu legume. Si este destinatia perfecta pentru scufundari si sporturi acvatice.
 • Coasta de est a insulei este mai salbatica, dar si mai romantica, total diferita de ceea ce vezi in Flic en Flac sau Grand Baie (renumita pentru viata de noapte).
 • Statiunile nu sunt asa surprinzatoare, dar mult mai naturale, drept pentru care aici, turismul de lux a luat locul turismului de masa.
 • Mananca la restaurant, dar incearca si gustarile din piete, care au farmecul si gustul autohton; in special acele “gateau piment”, niste chiftelute pe baza de faina de dholl si condimente locale. Bucataria mauritiana are influentele etniilor care locuiesc pe insula: indiana, chineza si creola.
 • O masa trebuie stropita cu ceva alcool, mai ales in vacanta. Romul este principala bautura alcoolica pe care o vei gasi in Mauritius. Sticla de rom cu baton de vanilie in interior este un suvenir foarte apreciat, alaturi de ceaiurile de vanilie.
Informatii esentiale pentru un sejur in Mauritius
Cea mai buna perioada de calatorie
Viza si pasaport
Sfaturi utile

Toate destinatiile - Mauritius

Harta - Mauritius


Cazare la cele mai bune hoteluri - Mauritius