Vacanta in Oman

Vezi ce are Oman de oferit

Oman.png  Concediu in Oman

  • Descopera impreuna cu noi peisaje naturle impregnate cu parfumul mereu prezent de tamaie, plaje albe, Oceanul Indian turcoaz si orase misterioase, pierdute in desert.
  • Te indrepti catre vremea calda, catre perla exotica a Omanului. Te lasi purtat pe valuri din alta lume, experimentezi viata alaturi de beduini, te lasi purtat pe cocoasa unei camile si gusti din bucataria orientala absolut delicioasa.
  • Omanul inca neexplorat de turisti are, cu siguranta, multe de oferit.
Oman - cascada
Oman - oaza
Oman - Birkat Al Mawz

De ce sa vizitezi Oman?

Cultura si turism: Oman are o bogata mostenire culturala si istorica. Turistii pot explora forturi vechi, piete traditionale, muzee si pot experimenta ospitalitatea omaneza. De asemenea, Oman ofera oportunitati pentru aventuri in desert, scufundari, observarea delfinilor si multe alte activitati in aer liber.
 
Oman - Jebel Akhdar

Alte informatii despre Oman

  • Geografie: Oman se invecineaza cu Emiratele Arabe Unite la nord-vest, cu Arabia Saudita la vest si cu Yemen la sud-vest. La est si sud, Oman este marginit de Golful Oman si Marea Arabiei. Peisajul Omanului este divers, cuprinzand deserturi aride, munti inalti si o coasta lunga, cu golfuri si insule.
  • Capitala: Muscat este capitala si cel mai mare oras al Omanului. Aici se gasesc principalele institutii politice, economice si culturale ale tarii.
  • Limba: Limba oficiala a Omanului este araba. Engleza este de asemenea vorbita pe scara larga, mai ales in zonele urbane si in afaceri.
  • Religie: Islamul este religia predominanta in Oman, iar islamul ibadi este ramura dominanta a islamului in tara.
  • Economie: Oman are o economie bazata pe petrol si gaze naturale, fiind un producator si exportator important in regiune. Cu toate acestea, guvernul omanez a luat masuri pentru diversificarea economiei si a promovat dezvoltarea altor sectoare, precum turismul, pescuitul si industria petrochimica.
  • Politica: Oman este o monarhie absoluta, cu sultanul Qaboos bin Said al Said in fruntea tarii pana la moartea sa in ianuarie 2020. A fost succedat de sultanul Haitham bin Tariq Al Said.
  • Acestea sunt doar cateva informatii despre Oman. Aceasta tara are multe de oferit din punct de vedere cultural, istoric si natural si este o destinatie interesanta pentru cei care doresc sa o exploreze.
Oman - Fortul Nizwa
Oman - Salalah
Informatii esentiale pentru un sejur in Oman
Viza si pasaport
Cea mai buna perioada de calatorie