Bucatarie Lima

Mancaruri traditionale in Lima

Ceviche, facut cu peste proaspat marinat in suc de lamaie, ceapa si ardei iute, Lomo saltado, un prajit aromat din carne de vita, ceapa, rosii si cartofi prajiti, Aji de gallina, o tocana cremoasa de pui, cu o nota de condimente, si anticuchos, inimioare de vita la gratar sunt, de asemenea, populare. Nu ratati papa a la huancaina, un fel de mancare din cartofi fierti acoperiti cu un sos de branza picant. 

Traditii culinare in Lima

Traditiile culinare din Lima sunt adanc inradacinate in mostenirea sa culturala diversa, imbinand influente indigene, spaniole, africane si asiatice. O traditie notabila este prepararea de ceviche, in care pestele proaspat este marinat in suc de lamaie, o tehnica transmisa de-a lungul generatiilor. Folosirea ardeilor rocoto, porumbului si cartofilor in diferite feluri de mancare evidentiaza importanta produselor locale in bucataria din Lima.
Spanish