Vacanta in Sri Lanka

Vezi ce are Sri Lanka de oferit

  1. Dertour.ro
  2. Sri Lanka

 Concediu in Sri Lanka

Asezata in sud-vestul coastelor Indiei, Sri Lanka este o insula de forma unei lacrimi, cu peisaje impresionante. Era cunoscuta sub numele de Ceylon (British Crown Colonia de Ceylon) pana in 1972, cu toate ca a devenit independenta in 1948. Atractia principala o reprezinta siragul de insule coraliere (numit Adam’s Bridge) ce o leaga de India in partea de nord-vest.

Cazare la cele mai bune hoteluri din Sri Lanka

Marco Polo, marele explorator, spunea ca Sri Lanka este cea mai frumoasa insula din lume. Multe secole la rand, s-a numarat printre cele mai cautate destinatii turistice, in special de catre europeni; Razboiul Civil (care a durat peste 25 de ani) a reusit sa indeparteze aproape toti turistii, afectand foarte tare economia acestei tari. Dupa 2009, odata cu incetarea razboiului, lucrurile au inceput sa o ia incet-incet pe fagasul normal, iar astazi, Sri Lanka a intrat din nou in atentia turistilor straini, ca si destinatie de vacanta.

Arabii o denumeau Serendib, aceasta fiind originea cuvantului serendipity, care reflecta placerea descoperirii unor frumuseti neasteptate.

Vei fi fascinat de bogatia culturala cu influente europene, de elefanti, de muntii inalti si de cocotierii care si-au gasit un mediu prielnic pe coasta, la malul oceanului (Sri Lanka este al cincilea producator mondial de nuca de cocos).

Cel mai autentic suvenir este ceaiul de Ceylon. Sri lankezii au dezvoltat atat de multe plantatii de ceai (dupa incercarile nereusite de a planta scortisoara si apoi cafea), incat productia de ceai reprezinta acum aproape 12% din PIB-ul acestei tari, adica peste 700 de milioane de dolari anual.

Putine sunt zonele din lumea asta in care ai sa vezi mai multe temple budiste decat in Sri Lanka. Sau statui ale sale, sculptate in stanca: in picioare, culcat sau asezat in meditatie, Buddha este peste tot.

Nu rata Fortareata de Stanca Sigiriya (secolul V), patrimoniu mondial UNESCO, cocotata pe o stanca din centrul Sri Lankai; exploreaza Parcul National Yala, in care vei descoperi un numar mare de leoparzi, pasari si elefanti.
Pic One Sri Lanka
Pic 2 Sri Lanka
Pic 3 Sri Lanka
Informatii esentiale pentru un sejur in Sri Lanka
Cea mai buna perioada de calatorie
Viza si pasaport
Sfaturi utile

Toate destinatiile - Sri Lanka

Harta - Sri Lanka


Cazare la cele mai bune hoteluri - Sri Lanka

Ne pare rau, in prezent nu exista vacante disponibile. Verificati ofertele noastre oferta actuala de vacante.