Wiener Schnitzel (cotlet de vitel pane prajit, adesea servit cu o felie de lamaie si salata de cartofi), Sachertorte (prajitura faimoasa de ciocolata cu un strat de dulceata de caise, de obicei savurata cu o cupa de frisca), Apfelstrudel (desert clasic facut din aluat subtire umplut cu mere condimentate, stafide si scortisoara), Tafelspitz (carne de vita fiarta servita cu hrean, sos de mere si sos de arpagic, adesea insotita de cartofi si legume), Kaiserschmarrn (clatita pufoasa maruntita, de obicei servita cu compot de prune sau sos de mere), Knödel (galuste facute din cartofi, paine sau gris, adesea servite ca garnitura sau desert), Gulash (tocana de carne, ceapa si boia de ardei, adesea servita cu paine sau galuste), Brettljause (platou de gustari traditionale cu mezeluri, branzeturi, muraturi si paine), Marillenknödel (galuste dulci umplute cu caise, de obicei rulate in pesmet si zahar).