Bucatarie Austria

Mancaruri traditionale in Austria

Wiener Schnitzel (cotlet de vitel pane prajit, adesea servit cu o felie de lamaie si salata de cartofi), Sachertorte (prajitura faimoasa de ciocolata cu un strat de dulceata de caise, de obicei savurata cu o cupa de frisca), Apfelstrudel (desert clasic facut din aluat subtire umplut cu mere condimentate, stafide si scortisoara), Tafelspitz (carne de vita fiarta servita cu hrean, sos de mere si sos de arpagic, adesea insotita de cartofi si legume), Kaiserschmarrn (clatita pufoasa maruntita, de obicei servita cu compot de prune sau sos de mere), Knödel (galuste facute din cartofi, paine sau gris, adesea servite ca garnitura sau desert), Gulash (tocana de carne, ceapa si boia de ardei, adesea servita cu paine sau galuste), Brettljause (platou de gustari traditionale cu mezeluri, branzeturi, muraturi si paine), Marillenknödel (galuste dulci umplute cu caise, de obicei rulate in pesmet si zahar).

Traditii culinare in Austria

Bucataria austriaca este puternic influentata de vecinii sai, inclusiv Germania, Ungaria, Italia si Republica Ceha. Ingredientele de sezon joaca un rol important in bucataria austriaca. In perioada sarbatorilor, pietele de Craciun sunt pline de aroma Lebkuchen (turta dulce) si Glühwein (vin fiert). Cafenelele sunt o parte integranta a culturii austriece, in special in Viena. Aceste unitati nu sunt doar locuri pentru a bea cafea, ci si centre sociale unde oamenii se aduna pentru a discuta, a citi si a se relaxa.
Austria 4