Bucatarie Germania 

 Mancaruri traditionale in Germania 

  • Bratwurst: Acestia sunt carnati facuti din carne de porc, vita sau vitel, adesea la gratar sau prajiti. De obicei, sunt serviti cu mustar si varza murata.
  • Schnitzel: Realizat din carne de porc. Este servit cu o portie de cartofi prajiti. 
  • Pretzel: Este renumitul covrig bavarez. Se consuma dimineata la cafea. 
  • Spätzle: Taitei din ou gatiti cu branza, carne de vita sau cartofi.
  • Eintopf: Tocanita traditionala compusa dintr-un amestec de legume si carne de porc, vita, sau pui. 
  • Currywurst, Leberkäse: Asemanator cu lebarul romanesc. 
  • Rouladen: Rulada din carne de vita cu ceapa, sunca si muraturi.

Traditii culinare in Germania

Bucataria germana este cunoscuta pentru mancaruri satioase, care contin adesea carne de porc si carne de vita. Printre mancarurile populare se numara Schnitzel, Bratwurst (carnati la gratar) si Rouladen (rulouri din carne de vita cu bacon, ceapa si muraturi). 

Germania se mandreste cu o varietate de produse de patiserie si de panificatie. Pretzelurile reprezinta o gustare populara, iar painea de secara (Roggenbrot) este un aliment de baza. Apfelstrudel (strudel cu mere) este un desert indragit de catre localnici si turisti. 
Pretzel - Germania
Eintopf - Germania