Bucatarie Paxos

Mancaruri traditionale in Paxos

  • Bourdeto: O tocana picanta cu fructe de mare, preparata cu peste scorpion, ardei rosu, usturoi si ulei de masline. Este servita cu paine crocanta pentru a absorbi sosul aromat.
  • Savoro: Peste prajit (adesea cod) acoperit cu un sos dulce-acrisor preparat din otet, usturoi, rozmarin si stafide. Un fel de mancare preferat in timpul verii. 
  • Pastitsada: Este un preparat grecesc format din paste, carne, sos de rosii. Acesta este servit la cina. 
  • Sfougato: O placinta cu branza mizithra, oua si zahar. 
  • Melopita: Un desert asemanator cu cheesecake-ul, preparat cu miere, faina si branza. 

Traditii culinare in Paxos

Gastronomia insulei Paxos pune accentul pe ingrediente proaspete, de sezon, precum uleiul de masline, legumele si fructele de mare. 
Peste fript - Paxos
Orez cu fructe de mare - Paxos