Bucatarie India

Mancaruri traditionale in India

Biryani (un fel de mancare din orez condimentat), Chana Masala (tocana picanta de naut), Dal Makhani (curry cremos de linte), Dosa (clatite crocante din orez), Sambar (tocanita de linte), Pani Puri (bile de apa crocante umplute cu apa picanta) sunt must-tries. La desert, poftiti la un Gulab Jamun (galuste inmuiate in sirop dulce) si Rasgulla (dulciuri cu branza).

Traditii culinare in India

Traditiile culinare ale Indiei sunt adanc inradacinate in cultura si istoria sa diversa. O traditie notabila este utilizarea condimentelor precum turmericul, chimenul, coriandrul si cardamomul, care nu numai ca dau savoare, dar au si proprietati medicinale. Gatitul Tandoori, in care mancarea este gatita intr-un cuptor de lut numit tandoor, este o alta metoda distinctiva, in special populara in nordul Indiei. Practica de a manca cu mainile este inradacinata in Ayurveda, imbunatatind experienta senzoriala a mesei. In plus, servirea mancarii pe frunze de bananier este comuna in sudul Indiei, adaugand o aroma unica si oferind beneficii pentru sanatate.
India 20