Vacanta in Japonia

Vezi ce are Japonia de oferit

  1. Dertour.ro
  2. Japonia

Japonia.png  Concediu in Japonia

Japonia (Tara Soarelui Rasare) este situata in Asia de Est si are capitala la Tokyo.

Aceasta tara ofera numeroase atractii ce reusesc sa atraga, anual, milioane de turisti. Daca ai nevoie de un motiv pentru a vizita Japonia, iata cateva: Tokyo, Kyoto, gradinile japoneze traditionale Kenroku-en, Koraku-en, Ryoan-ji Zen, Katsura Rikyu si Insula Miyajima.
Japonia - Castelul Matsumoto-jo
Japonia - Templul Byodo-In

De ce sa vizitezi Japonia?

  • Muntele Fuji poate fi numit emblema Japoniei si unul dintre obiectivele turistice pe care orice turist doreste sa le atinga. Uneori insa, aceasta dorinta ramane neindeplinita, din cauza cetii care il invaluie. Nara, o fosta capitala a Japoniei, este un oras in care caprioarele se plimba libere prin parcurile cu ciresi si printre turistii dornici sa le mangaie si sa imortalizeze momentul.
  • Castelul Himeji (sau Castelul Cocostarcului Alb) dateaza din anul 1333, supravietuind in fata incendiilor, atacurilor si cutremurelor. Acesta a aparut in numeroare productii japoneze si holywoodiene, iar din anul 1993 este parte din UNESCO.
  • Aleea Filosofului din Kyoto este un drum serpuit de-a lungul unui mic canal, inconjurat de ciresi. Un renumit profesor si filosof japonez din secolul 20 a ales aceasta alee pentru a-si face plimbarea zilnica si pentru a medita. Cu un trecut de peste 300 ani, satele Shirakwa-go si Gokayama sunt unice in Japonia pentru arhitectura de tip “gassho-zukuri”.
  • Aceste sate se gasesc in muntii din centrul insulei Honshu si fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Perioada de inflorire a ciresilor incepe cu luna ianuarie, imbracand toate stradutele oraselor pana in luna iunie, cand este sfarsitul perioadei de inflorire. De asemenea, gheisele, origamiurile si vestimentatia excentrica a locuitorilor fac parte din farmecul acestei tari.
Japonia - Ainokura
Japonia - Castelul Osaka

Unde sa calatoresti in Japonia?

  • Gastronomia japoneza a patruns in toate colturile lumii, fiind inclusa in patrimoniul UNESCO. Preparate precum sushi, ramen, Kobe Beef si sake reusesc sa incante papilele gustative. Infrastructura poate fi descrisa ca fiind una impecabila. A calatori in Japonia este simplu, confortabil si eficient, dar nu neaparat ieftin.
  • Japonia – o tara ca te surprinde la tot pasul! Viza si Pasaport Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru o calatorie de maxim 90 de zile, insa este nevoie de un pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intrarii. Sfaturi Utile In Japonia se circula pe partea stanga a drumului. Permisele de conducere romanesti (inclusiv cele internationale) nu sunt recunoscute in Japonia. Japonia este, in general, o tara sigura din punct de vedere al criminalitatii. Totusi, se recomanda turistilor sa manifeste o atentie sporita la biciclistii si motociclistii care uneori practica furtul gentilor trecatorilor.
  • Cea mai buna perioada de calatorie Japonia are patru anotimpuri: primavara, vara, toamna si iarna. Incepand cu sfarsitul luni mai si pana la jumatatea lunii iulie este sezonul ploios. Incepand cu luna iunie, vremea se incalzeste foarte mult iar indicii de umiditate si discomfort termic cresc. Cele mai bune perioade de calatorie sunt martie-aprilie si septembrie-octombrie.
Japonia  - Kyoto
Japonia - Castelul Matsumoto-jo 2
Informatii esentiale pentru un sejur in Japonia
Viza si pasapoarte

Harta - Japonia


Cazare la cele mai bune hoteluri - Japonia