Bucatarie Yucatan

Mancaruri traditionale in Yucatan

Cochinita Pibil (un fel de mancare din carne de porc prajita lent marinata in achiote si suc de portocale acru), Sopa de Lima (supa de lime), Panuchos si Salbutes (tortilla crocante umplute cu fasole si acoperite cu diverse ingrediente), Poc Chuc, carne de porc marinata cu citrice si Relleno Negro, o tocana neagra bogata.

Traditii culinare in Yucatan

Bucataria Yucatecan este adanc inradacinata in traditiile mayase si influentele spaniole, prezentand un amestec unic de arome si metode de gatit transmise de-a lungul generatiilor. Achiote (anatto), sucul de portocale acru si ardeiul iute habanero sunt ingrediente de baza care confera mancarurilor gustul lor distinctiv. Tehnicile traditionale de gatit precum pib, care implica prajirea lenta a carnii sub pamant, invelite in frunze de banana, sunt inca folosite astazi. 
Bucatarie Yucatan
Bucatarie Yucatan 2