Bucatarie Murcia

Mancaruri traditionale in Murcia

Printre mancarurile traditionale notabile se numara zarangollo, o mancare cu oua amestecate cu dovlecei si ceapa, si michirones, o tocana consistenta facuta cu fasole, chorizo si sunca. Ensalada murciana este o salata racoritoare cu rosii, ceapa, ton si masline. Incercati marinera, o tapa cu salata de cartofi si hamsii pe o gogoasa crocanta. Nu ratati pastel de carne, o placinta savuroasa cu carne, cu influente maure.

Traditii culinare in Murcia

Traditiile culinare ale insulei Murcia sunt adanc inradacinate in mostenirea sa agricola si in influentele mediteraneene. Regiunea este cunoscuta pentru utilizarea ingredientelor proaspete, provenite din surse locale, cum ar fi legumele si fructele de mare. Metodele traditionale de gatit implica adesea tocanite gatite lent. Condimente precum sofranul si boiaua de ardei sunt folosite in mod obisnuit pentru a spori gustul acestor feluri de mancare.
gal 10