Vacanta in Thailanda

Vezi ce are Thailanda de oferit

  1. Dertour.ro
  2. Thailanda

Thailanda.png Concediu in Thailanda

Situata intre Birmania, Laos si Cambodgia, Thailanda a fost cunoscuta ca Siam pana in anul 1939, fiind patria Regatului Budist Ayutthaya timp de patru secole (sec. XIV-XVIII). La sfarsitul secolului XIX, s-au semnat tratate cu Vestul, a fost abolita sclavia si incurajat invatamantul in strainatate. Regele a consimtit in 1932 instaurarea unei monarhii constitutionale, iar de atunci, statul a alternat intre guverne militare si civile.

Thailanda - Insula Ko Phi Phi
Thailanda - Big Buddha Phuket

De ce sa vizitezi Thailanda?

  • Thailanda se bucura de un relief bogat, cu lanturi muntoase impadurite la nord (o extensie a Muntilor Himalaya), rauri si vai care sustin o agricultura intensa, platouri cu soluri sarace (unde se cultiva orez si manioc) si zone intinse de campie – unde vei intalni marile orezarii.
  • Peisajele superbe si cultura bogata au transformat-o in timp intr-una din destinatiile preferate ale turistilor de pretutindeni, pentru ca ofera multe optiuni de vacanta: daca vrei o vacanta relaxanta, ai de ales intre numeroasele insule tropicale care pot rivaliza oricand cu cele mai luxoase statiuni din lume; daca iti plac petrecerile de pe plaja, nu trebuie sa ratezi Petrecerea de Luna Plina de pe insula Koh Phangan, un eveniment care aduna in jur de 40.000 de participanti; daca vrei sa explorezi cultura, civilizatia si gastronomia thailandeza, alege o vacanta in Bangkok – capitala vie si plina de surprize a tarii. Tot acolo vei descoperi templele renumite, care ofera un amestec de istorie si modernitate.
Thailanda - Golful Phang Nga

Unde sa calatoresti in Thailanda?

  • Thailanda are o multime de atractii turistice, multe dintre ele figurand deja in patrimoniul mondial: Ruinele de la Sukhothai, Rezervatia faunistica de la Thung Yai-Huai Kha Khaeng sau situl arheologic de la Ban-Chiang. La fel de interesante sunt si Acvariul Siam Ocean World, Palatul Mare si Parcul National Khao Sok.
  • Viziteaza capitala Thailandei, Bangkok, supranumita si Venetia Orientului, pentru a admira sutele de temple, muzeele si monumentele care ofera cu generozitate mare parte din istoria agitata a orasului. Bangkok-ul este unul dintre cele mai frumoase orase asiatice, desi la prima vedere ti s-ar putea parea zgomotos; este plin de viata si foarte colorat.
  • Ayutthaya este orasul istoric in care poti sa vizitezi ruinele unor temple vechi din secolele XVI-XVIII, multe dintre ele apartinand patrimoniului mondial.
  • Daca vrei sa te bucuri de o parte din peisajele de vis ale Thailandei, mergi in orasul Mukdahan: nu este foarte cunoscut de turisti, insa vei fi impresionat de panoramele sale idilice.
Thailanda - Bangkok oras
Thailanda - templu
Informatii utile pentru un sejur in Thailanda
Cea mai buna perioada de calatorie
Viza si pasaport
Sfaturi utile

Harta - Thailanda


Cazare la cele mai bune hoteluri - Thailanda