Bucatarie Antalya

Mancaruri traditionale in Rhodos

Piyaz (salata facuta cu fasole alba, tahini, usturoi, lamaie si otet, adesea servita ca fel principal in Antalya), Kabak Tatlisi (desert delicios facut din dovleac, gatit cu zahar si acoperit cu nuci si tahini), Kokoreç (intestine de miel la gratar asezonate cu condimente, servite in paine sau pe farfurie), Iç Pilav (orez amestecat cu nuci de pin, coacaze si condimente, incluzand uneori bucati de ficat sau carne), Arap Kadayif (aluat prajit umplut cu nuci, zahar si scortisoara, apoi stropite cu sirop de lamaie).

Traditii culinare in Rhodos

Traditiile culinare din Antalya sunt adanc inradacinate in mostenirea sa mediteraneana, punand accent pe ingrediente proaspete, din surse locale. Regiunea este cunoscuta pentru utilizarea abundenta de ulei de masline, ierburi proaspete precum cimbru si oregano si o varietate de legume. Metodele traditionale de gatit includ carne gatita lenta, cum ar fi faimosul Tandir Kebab, si pregatirea mancarurilor precum supa Hülüklü cu grau macinat si naut. Influenta culturii nomade Yörük este evidenta in mancarurile care incorporeaza produse lactate si cereale consistente.
Antalya 17
Antalya 18