Salzburg

Concediu in Salzburg

 Salzburg este al patrulea oras ca marime din Austria si capitala statului federal Salzburg. Orasul este amplasat in apropierea granitei cu Germania.
 Orasul Vechi Salzburg este renumit pe plan international pentru arhitectura sa baroca, dispune de unul dintre cele mai bine pastrate centre din lumea germanica, fiind inclus in lista Patrimoniului UNESCO.
 Salzburg a fost locul de nastere al compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart. De asemenea, orasul a fost ales pentru piesa muzicala si distributia filmului de The Sound of Music.
 Denumirea orasului inseamna in traducere „ Cetatea de Sare” ce deriva de la barjele ce transportau sare pe raul Salzach.
 Salzburg este conectat de orasele Viena prin autostrata A1 si de Munchen prin auostrada A8. Gara orasului Salzburg este situata la nord de raul Salzach. Calatoria cu trenul de la Munchen la Salzburg dureaza aproximativ o ora si jumatate. Transferul cu trenul din Viena la Salzburg se realizeaza in aproximativ 3 ore (prin serviciul WESTbahn). Aeroportul International Salzburg este situat la 7km de centrul orasului.
 Salzburg nu este un oras foarte mare ceea ce inseamna ca se poate ajunge la numroase atractii printr-o scurta plimbare. Pentru distante mai mari transportul public reprezinta optiunea perfecta. Reteaua de transport in comum este alcatuita din autobuze ecologice, troleibuze electrice si trenuri interne. De asemenea, optiune excelenta poate fi inchirierea unei biciclete, Salzburg avand o lungime de peste 180km de trasee pentru ciclism.
 Printre principalele atractii turistice ale orasului Salzburg se numara Palatul Hellbrunn, resedinta Arhiepiscopilor din Salzburg, ce incanta prin gradinile imense, Getreidegasse- o strada animata de numeroase magazine, Cetatea Hohensalzburg ce ofera privelisti superbe asupra orasului Salzburg si a Muntilor Alpi. Piata Alter incanta prin prezenta magazinelor cu un aer vechi.
 Restaurantele din cadrul orasului Salzburg ofera preparate din bucataria traditionala austriaca, bere locala precum si specialitati din bucataria internationala.
 Salzburg reprezinta destinatia ideala pentru turistii ce doresc sa descopere minunata cultura austriaca.