Vacanta in Cipru de Nord

Vezi ce are Cipru de Nord de oferit

  1. Dertour.ro
  2. Cipru
  3. Cipru de Nord

Vacanta perfecta in Cipru de Nord

Regiunea Ciprului de Nord reprezinta destinatia ideala pentru cei care doresc o vacanta pe o insula ce conserva farmecul anilor 70-80. Ciprul de Nord este o republica recunoscuta numai de Turcia astfel zborurile directe sunt legate de aceasta tara prin intermediul unei escale in orasul Istanbul.

Kyrenia repezinta una dintre cele mai frumoase statiuni ale insulei, fiind un vechi port ce dateaza din perioada razboiului troian. Nu trebuie ratata vizitarea castelului Kyrenia daca se doreste cunoasterea istoriei locului. Castelul Kyrenia dateaza din perioada bizantina si poarta urmele invaziei venetiene, ale Imperiului Otoman precum si ale perioadei de dominatie britanica. Cel mai important exponat al castelului este vechea arca ce se considera ca dateaza din anul 300 inainte de Hristos.

Farmagusta este al doilea oras ce merita vizitat datorita plajei cunoscute ca fiind una dintre cele mai frumoase de pe insula precum si pentru vestigiile istorice existente inca din perioada Greciei Antice. In centrul statiunii se gasesc numeroase vestigii gotice si biserici crestine transformate ulterior in moschei.

In partea de sud a orasului se afla statiunea Varosha, care inainte de invazia turca din anul 1974 reprezenta perla intregii insule.

Orasul Nicosia ar putea fi ultima oprire a sejurului. Capitala Ciprului denumita de turci Lefkosa este despartita prin granita de partea europeana numita de locuitorii greci Nicosie, capitala Republicii Cipru. Orasul atrage prin zona centrala unde se gasesc vechi constructii gotice, transformate in perioada Evului mediu in moschee ca si in cazul oraselor Farmagusta si Kyrenia.

Pentru serviciile de cazare sunt recomandate statiunile de pe litoral Kyrenia si Farmagusta. Oferta de cazare a statiunilor este dominata de hoteluri si vile ale localnicilor. In statiunea Kyrenia se gasesc cele mai multe vile turistice si hoteluri din zona, ce ofera acces rapid la zona de plaja.

In cultura gastronomica a zonei predomina preparatele din bucataria Orientului Mijlociu. Astfel printre preparatele simbol ale regiunii se remarca “Sis Kebab” (miel marinat, prajit pe carbuni), “Musakka” (straturi de cartofi, carne tocata, acoperite cu branza si coapte in cuptoare de pamant) “Yalanci Dolma” (frunze de vita-de-vie umplute cu orez si rosii), si “Molohiya”, un preparat de origine araba.

Ciprul de Nord reprezinta o destinatie atractiva datorita prezentei a celor mai frumoase orase istorice din intreaga insula Cipru.

Zone de la destinatie - Cipru de Nord

Harta - Cipru de Nord

Cazare la cele mai bune hoteluri - Cipru de Nord

Ne pare rau, in prezent nu exista vacante disponibile. Verificati ofertele noastre oferta actuala de vacante.