Famagusta

Vacanta perfecta in Famagusta

Orasul Famagusta (Magusa in limba turca) este un oras amplasat in Republica Turca a Ciprului de Nord. Statiunea reprezinta una dintre cele mai bune exemple de arhitectura medievala din estul Mediteranei, fiind egala ca si stare actuala de conservare cu cea a vechilor orase Carcassone si Ragusa (Dubrovnik).

In centrul statiunii se gasesc numeroase vestigii gotice si biserici crestine transformate ulterior in moschei.

Printre atractiile turistice reprezentative se remarca zidurile vechiului oras cu portile Ravalin si Porta del Mare, Turnul Othello si Bastionul Martinengo. De asemenea, in cadrul statiunii se afla Moscheea Lala Mustafa, vechiul palat regal, Manastirea Sf, Barnabas si ruinele vechiului oras roman Salamis.

Destinatia mai este cunoscuta pentru una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula. In partea de sud a orasului se afla statiunea Varosha, care inainte de invazia turca din anul 1974 reprezenta perla intregii insule.

Serviciile de alimentatie oferite de statiune includ taverne cu specific traditional cipriot si restaurante cu specific mediteranean.

Orasul Famagusta ofera servicii de cazare in cadrul hotelurilor de categorie 3-5* si in vile aflate in proprietatea localnicilor.

Statiunea Famagusta reprezinta destinatia ideala pentru turistii care doresc se descopere bogata cultura a zonei Cipru de Nord.

Harta - Famagusta


Cazare la cele mai bune hoteluri - Famagusta

Ne pare rau, in prezent nu exista vacante disponibile. Verificati ofertele noastre oferta actuala de vacante.