Laponia

Vacanta perfecta in Laponia

Laponia este o regiune vasta si mistica situata in nordul Europei, care cuprinde mai multe tari, precum Finlanda, Suedia, Norvegia si Rusia. Este adesea asociata cu peisaje de iarna fermecatoare, cu zapada abundenta si paduri impadurite, dar ofera frumuseti naturale si in celelalte sezoane. Laponia este cunoscuta pentru cultura sa sami, renumita pentru pastrarea traditiilor si pentru stilul lor de viata nomad. Aceasta regiune este faimoasa si pentru fenomenul natural al aurorii boreale, oferind vizitatorilor o sansa de a observa acest spectacol de lumina hipnotizant pe timpul noptii.

Laponia este, de asemenea, considerata locul de nastere al lui Mos Craciun, iar vizitatorii pot explora Satul lui Mos Craciun, intalni elfii si trimite scrisori catre batranul vesel. Aceasta destinatie unica ofera o gama diversa de activitati, cum ar fi calatoriile cu sania trasa de reni, safari-urile cu snowmobile, sporturile de iarna si excursiile in natura. Indiferent de sezon, Laponia este o destinatie care iti va oferi o experienta memorabila si te va inconjura cu peisaje pitoresti si o cultura fascinanta.

Pic 1
Pic 2

Top 7 motive sa vizitezi Laponia

  • Aurora Boreala: Laponia este una dintre cele mai bune locuri din lume pentru a observa si experimenta aurora boreala. Fenomenul natural al luminilor dansatoare in cerul instelat este absolut uluitor si Laponia ofera o sansa minunata de a vedea acest spectacol deosebit.
  • Mos Craciun si satul sau de la Cercul Arctic: Laponia este considerata locul de nastere al lui Mos Craciun si este acasa pentru el in propriul sau sat magic de la Cercul Arctic. Poti vizita Satul lui Mos Craciun, intalni elfii, da o tura cu sania trasa de reni si trimite scrisori catre Mos Craciun.
  • Reni si calarie pe sanie: Laponia este locul perfect pentru a experimenta o calatorie cu sania trasa de reni prin peisajele pitoresti. Poti invata despre cultura sami si traditiile lor de la ghizii locali si sa simti atmosfera autentica a vietii in Laponia.
  • Safari cu snowmobile: Laponia ofera oportunitati excelente pentru a merge intr-un safari cu snowmobile prin zapada. Poti explora padurile impadurite si lacurile inghetate, simtind adrenalina si bucurandu-te de frumusetea naturii in timp ce te plimbi cu snowmobile-ul.
  • Sporturi de iarna: Laponia este un paradis pentru iubitorii de sporturi de iarna. Poti practica schi, snowboarding, patinaj pe gheata si drumetii pe zapada. Exista numeroase partii de schi si trasee de drumetii, precum si scoli de schi si ghizi experti care iti vor oferi o experienta minunata in mijlocul naturii.
  • Cultura sami si traditii locale: Laponia este locuita de populatia sami, care isi pastreaza traditiile si cultura straveche. Poti invata despre modul lor de viata, arta, muzica si artizanatul traditional.
  • Hoteluri de gheata si igluuri: Laponia ofera oportunitatea de a trai o experienta unica de cazare in hoteluri de gheata si igluuri. Poti petrece o noapte intr-un iglu de sticla si admira privelistea impresionanta a cerului instelat si a naturii inghetate.
Pic 1
Pic 2
Cea mai buna perioada de calatorie
Pentru ce este renumita Laponia?
Ce sporturi pot practica?

Zone de la destinatie - Laponia

Harta - Laponia

Cazare la cele mai bune hoteluri - Laponia

Ne pare rau, in prezent nu exista vacante disponibile. Verificati ofertele noastre oferta actuala de vacante.