Bucatarie Laponia

Mancaruri traditionale in Laponia

  • Poronkäristys: Carne de ren in sos, feliata subtire si prajita cu ceapa si unt, de obicei servita cu piure de cartofi si sos de lingonberry.
  • Lohikeitto: O supa cremoasa realizata cu somon proaspat, cartofi, morcovi, praz si marar. 
  • Kalakukko: Placinta realizata cu aluat de secara, umpluta cu somon. 
  • Carne de elan: Se utilizeaza in diverse preparate precum friptura, chiftele. 

Traditii culinare in Laponia

Ingredientele utilizate in realizarea celor mai bune si delicioase mancaruri din Laponia: zmeura arctica, ciuperci chanterelle, fructe lingonberries (sunt fructe de padure rosii mici, acrisoare, sunt utilizare in dulceturi si siropuri); afine (utilizate in diverse preparate dulci), orz (un ingredient esential in prepararea painii); carnea de ren / elan; linte rosie; fasole. 
Lingonberries - Laponia
Lohikeitto - Laponia