Bucatarie Aqaba

 Mancaruri traditionale in Aqaba

  • Sayadiyya: Este un fel de mancare traditional compus din peste prajit, orez, condimente, ceapa caramelizata, salata tahini. 
  • Maqluba: Aceasta mancare consta in straturi de orez, legume si carne (de obicei pui sau miel). 
  • Peste la gratar: Avand in vedere faptul ca orasul se afla in apropiere de Marea Rosie, fructele de mare proaspete reprezinta un aliment de baza. Pestele la gratar, asezonat cu mirodenii - o mancare excelenta. 
  • Mansaf: Este un preparat compus din miel gatit in sos de iaurt, servit cu orez. 

Traditii culinare in Aqaba

Gastronomia din Aqaba este un mixt de arome uimitoare, care se datoreaza locatiei si mostenirii culturale bogate. Acestea sunt cele mai utilizate ingrediente pentru prepararea mancarurilor traditionale: cumin, coriandru, turmeric (curcuma), patrunjel, menta, ceapa, vinete, rosii, orez, naut. 
Mancare - Aqaba