Tsavo

Vacanta perfecta in Tsavo

Tsavo este o regiune situata in sud-estul Kenyei si este cunoscuta in special pentru cele doua parcuri nationale, Tsavo East si Tsavo West, care alcatuiesc un ecosistem divers si fascinant. Aceasta regiune vasta acopera o suprafata de aproximativ 22.000 de kilometri patrati si reprezinta una dintre cele mai mari arii protejate din Africa.

Tsavo se mandreste cu o varietate uimitoare de peisaje, care includ savane intinse, paduri dese, dealuri stancoase si formatiuni vulcanice. Acest amalgam de habitate ofera o casa pentru o mare diversitate de plante si animale, inclusiv cele cunoscute "Cei Cinci Mari": elefanti, rinoceri, bivoli, leoparzi si lei.

Parcul National Tsavo East, cel mai mare dintre cele doua parcuri, este faimos pentru elefantii sai rosii, care se datoreaza prafului de culoare rosie a solului. Aici, vizitatorii au ocazia sa admire animale salbatice in salbaticie, sa faca safari fotografic si sa se plimbe pe malul fluviului Galana, care strabate parcursul sau. Peisajul arid si caracterul salbatic al regiunii Tsavo East creeaza o experienta autentica de safari.

Pe de alta parte, Parcul National Tsavo West ofera o varietate de atractii, inclusiv pesteri subterane, izvoare termale si Muntii Chyulu, care sunt de fapt vulcani stinsi. Aici se gaseste si celebrul Mzima Springs, un sistem de izvoare cristaline care atrage o multitudine de animale, inclusiv hipopotami si crocodili.

Tsavo a fost si scenariul uneia dintre cele mai celebre povesti de vanatoare de lei din Africa. In anii 1890, doi lei mancau muncitorii care construiau calea ferata Mombasa-Nairobi, iar acestia au devenit cunoscuti sub numele de "Leii lui Tsavo". Aceasta poveste fascinanta a fost adaptata in mai multe filme si carti.
Tsavo
Tsavo 1

Top 7 motive sa vizitezi Tsavo

  • Ai ocazia sa experimentezi un safari autentic in Tsavo Kenya. Te vei bucura de intalniri directe cu fauna salbatica impresionanta, inclusiv "Cei Cinci Mari".
  • Tsavo te va rasfata cu peisaje spectaculoase. Vei putea admira savane intinse, paduri dese, dealuri stancoase si formatiuni vulcanice fascinante.
  • Descopera frumusetea Parcului National Tsavo East, cel mai mare parc national din Kenya. Aici vei vedea elefantii rosii si vei explora malurile fluviului Galana.
  • Exploreaza Parcul National Tsavo West, unde vei avea ocazia sa vezi hipopotami si crocodili in apele cristaline ale Mzima Springs. Nu uita sa vizitezi si pesterile subterane si sa admiri peisajele uluitoare ale Muntilor Chyulu.
  • Bucura-te de aventurile si povestile fascinante legate de Tsavo. Poti descoperi istoria "Leilor lui Tsavo", care a atras atentia internationala si a fost adaptata in filme si carti.
  • Interactioneaza cu cultura locala din Tsavo. Ai sansa sa intalnesti comunitatile tribale Maasai si Kamba si sa descoperi traditiile si stilul lor de viata unic.
  • Tsavo ofera o varietate de activitati in aer liber pentru tine. Poti face drumetii, ciclism sau observare de pasari, descoperind frumusetea naturii si a peisajelor impresionante.
In concluzie, Tsavo din Kenya te asteapta cu o experienta autentica si memorabila in inima Africii. Safariurile captivante, peisajele spectaculoase si cultura locala bogata sunt doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa vizitezi Tsavo. Aventura te asteapta!
 
Tsavo 2
Tsavo 3
Ce sporturi pot practica in Tsavo?
Gastronomia in Tsavo
Pot comunica in limba engleza in Tsavo?

Harta - Tsavo


Cazare la cele mai bune hoteluri - Tsavo

Ne pare rau, in prezent nu exista vacante disponibile. Verificati ofertele noastre oferta actuala de vacante.