Bucatarie Londra

Mancaruri traditionale in Londra

Ingredientele cele mai utilizate in Londra reflecta atat bucataria traditionala britanica, cat si scena culinara multiculturala a orasului: 
  • Cimbru, rozmarin, salvie: Se folosesc in fripturi, umpluturi si sosuri.
  • Sare si otet de malt: In special la peste si cartofi prajiti.
  • Morcovi, mazare, ceapa, varza si pastarnac: Des intalnite in tocanite, fripturi si supe. 
  • Branza: In special cheddar, Stilton si Red Leicester, folosita in orice, de la sandvisuri la placinte.

Traditii culinare in Londra

  • Kedgeree: Este un preparat indian care acum face parte din gastronomia britanica, este compus din peste, curry, oua, orez basmati. 
  • Cornish Pasty: O placinta delicioasa umpluta cu legume si carne. 
  • Scotch Egg: Acest preparat este ideal pentru picnic si se gaseste in orice supermarket. Se prepara simplu: dintr-un ou fiert invelit in carne tocata care este apoi dat prin pesmet si prajit. 
  • Crumpets englezesti: Sunt asemenatoare clatitelor si sunt servite la micul dejun, cu unt topit si dulceata. 
  • English breakfast: Nu putea sa lipseasca micul dejun englezesc. Un mic dejun englezesc traditional include de obicei bacon prajit, carnati, oua facute ochiuri, rosii si ciuperci gatite, iahnie de fasole, paine prajita. 
  • Fish and chips: Este unul dintre cele mai indragite preparate traditionale britanice. Se prepara din peste facut pane cu cartofi prajiti. 
Fish and chips - Londra
English breakfast - Londra