Bucatarie Nepal

Mancaruri traditionale in Nepal

Dal Bhat este un fel de mancare national al Nepalului, constand din orez aburit (bhat) si supa de linte (dal), adesea insotit de curry de legume, muraturi si uneori carne sau peste. Momo sunt galuste populare umplute cu carne tocata sau legume, servite la abur sau prajite si insotite de un sos picant. Sel Roti este o paine de orez dulce traditionala, in forma de inel, prajita si adesea savurata in timpul festivalurilor. Gundruk este verdeata cu frunze fermentate, servita de obicei ca garnitura sau in supe, oferind o aroma acidulata distincta. Dhido este un terci traditional facut din faina de hrisca sau mei, adesea servita cu gundruk sau curry de legume. Tongba este o bere traditionala de mei fierbinte, populara in dealurile estice ale Nepalului. 

Traditii culinare in Nepal

Metodele de fermentatie sunt utilizate in mod obisnuit pentru a pastra si a spori aromele legumelor si a produselor lactate. Folosirea de ierburi si condimente locale, cum ar fi turmericul, chimenul si coriandru, adauga arome distincte bucatariei, facand preparate aromate, cat si hranitore.
Tigru Bengalez Nepal