Bucatarie Insulele Azores

Mancaruri traditionale in Insulele Azores

Cozido das Furnas (tocana unica gatita sub pamant folosind caldura geotermala), Polvo Guisado a Moda dos Açores (caracatita aromata), Chicharros Fritos com Molho de Vilao (macrou prajit cu un sos acidulat), Alcatra da Terceira (preparat din carne de vita gatita incet de pe insula Terceira, patiserie cu crema Queijada da Vila si renumita branza Queijo de Sao Jorge.

Traditii culinare in Insulele Azores

Insulele Azore au traditii culinare unice profund legate de peisajul lor vulcanic si de mostenirea maritima. Ingrediente precum carnea de porc, vita, pui, chorizo, cartofi si legume sunt puse intr-o oala si ingropate in pamant vulcanic, unde caldura naturala gateste incet felul de mancare. O alta traditie este folosirea ananasului din Azor, cultivat in sere si cunoscut pentru dulceata exceptionala
Insulele Azores 9