Mancarurile din Lisabona se fac cu dragoste si ingrediente proaspete: ulei de masline, usturoi, ceapa, coriandru, rosii, cartofi, piri-piri.
Traditii culinare in Lisabona
Sopa de Caldo Verde (Supa Caldo Verde): Supa faimoasa din Portugalia, Caldo Verde, este absolut delicioasa. Asadar, ce este mai exact Caldo Verde? Este o supa usoara cu varza kale maruntita si arome picante de chorizo.
Chouriço, morcela si alheira: Sunt 3 tipuri diferite de carnati portughezi care se consuma de obicei la gratar sau prajiti.
Cozida a Portuguesa: Este o tocanita traditionala realizata din carne de porc sau vita si o varietate de legume, cum ar fi cartofi, morcovi si varza.
Polvo a lagareiro: Caracatita in ulei de masline, servita cu cartofi prajiti si legume la gratar.
Bifanas: Este un sandvis cu carne de porc. Bifanas-ul este unul dintre cele mai bune si indragite sandvisuri din Portugalia. Este considerat o gustare traditionala in Lisabona.
Pasteis de Nata: Tarte traditionale umplute cu o crema delicioasa de vanilie si aroma de scortioasa.