Bucatarie Istanbul 

Mancaruri traditionale in Istanbul

  • Börek: Un produs de patiserie savuros format din straturi subtiri de aluat umplut cu branza, carne sau legume. 
  • Menemen: O mancare delicioasa in stil turcesc cu omleta, rosii, ardei verzi si condimente.
  • Lahmacun: Denumita adesea pizza turceasca, este o paine subtire, crocanta, acoperita cu carne tocata, legume si condimente. 
  • Balık Ekmek: File de peste la gratar sau prajit, de obicei macrou, servit intr-o paine turceasca impreuna cu legume proaspete: salata verde, ceapa si rosii. Se adauga suc de lamaie si condimente pentru savoare. 
  • Pide: O paine turceasca cu diverse ingrediente precum branza, carne si legume. 

Traditii culinare in Istanbul

Ingrediente utilizate in gastronomia locala: rosii, vinete, ulei de masline, linte, iaurt, chimen, boia de ardei, scortisoara, patrunjel, marar, menta. 
Menemen - Istanbul
Lahmacun - Istanbul