Vacanta in Turcia

Vezi ce are Turcia de oferit

Turcia.png  Concediu in Turcia

  • Antalya este o destinatie perfecta din toate punctele de vedere: la doua ore de zbor de Romania, este eleganta, luxoasa si cu servicii de inalta clasa, cu hoteluri pentru toate gusturile si buzunarele.
  • Kusadasi si Bodrum sunt doua statiuni foarte populare pentru viata lor de noapte vibranta si petrecerile gazduite de cluburile si barurile din zona.
  • Pentru familiile cu copii, hotelurile din Turcia pun la dispozitie nenumarate posibilitati de distractie: de la waterpark-urile extinse pe mii de metri patrati, la mini cluburi impartite pe grupe de varsta si workshop-uri.
  • Iubitorii de sporturi acvatice pot alege dintr-o varietate larga de activitati: snorkeling, scuba-diving, windsurfing, rafting.
  • Turcia se afla pe locul 6 in lume ca numar de turisti (peste 37 milioane de vizitatori in 2013).
  • Stiai ca Istanbulul este singurul oras din lume situat pe doua continente, iar centrul sau istoric este inscris pe lista siturilor UNESCO?
vacanta turcia - bosfor
vacanta turcia - cappadocia

De ce sa vizitezi Turcia? 

  • Situri arheologice
Turcia are o istorie bogata care dateaza din antichitate. Numeroasele sale situri arheologice sunt unele dintre cele mai impresionante din lume. De la ruinele antice din Efes pana la orasul bizantin Constantinopol, fiecare obiectiv turistic impresioneaza prin unicitatea sa. 
  • Bijuterii 
Bijuteriile turcesti sunt cunoscute in intreaga lume pentru modelele sale complexe si maiestria sa. Aurul si argintul pot fi gasite in aproape fiecare bazar, prezentand adesea gravuri detaliate sau pietre pretioase, cum ar fi turcoazul si onixul. Piesele realizate din chihlimbar sunt deosebit de populare printre turisti si sunt un suvenir minunat. Multi artizani locali isi expun piesele realizate manual pe pietele vibrante din intreaga tara. 
  • Cappadocia 
Cappadocia este o regiune din centrul Turciei, care este cunoscuta pentru formatiunile sale neobisnuite de stanca, rezultatul eroziunii de la vant si apa. Acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO se afla in Anatolia Centrala in partea centrala a Turciei. Cele mai populare orase din aceasta regiune sunt Goreme, Urgup si Nevsehir. Cappadocia se evidentiaza prin istorie, cultura fascinanta peisaje naturale minunate. Fiecare coltisor din acest loc superb ascunde multe comori naturale. 
  • Moscheea Hagia Sophia 
Acest monument de arhitectura bizantina este un must-see atunci cand vizitati Istanbul. Construita ca biserica in secolul al VI-lea si transformata ulterior intr-o moschee, este acum un muzeu deschis vizitatorilor din intreaga lume. 

Acest sit inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO este cunoscut pentru maretia sa, cu coloane de marmura si sculpturi pe pereti care infatiseaza povesti biblice. Interiorul are mozaicuri, fresce pictate si o cupola mare. Aceasta structura a rezistat de-a lungul secolelor si continua sa fie unul dintre cele mai emblematice situri din Istanbul.

Unde sa calatoresti in Turcia?

vacanta turcia - ruine antice
vacanta turcia - cetate

Tips pentru vacanta in Turcia

Alege sa ai mereu cash la tine 
Centrele ATM nu sunt disponibile in orasele rurale. Deci, pentru a evita orice complicatii, este foarte recomandat sa aveti cash. Desi cardurile de credit sunt acceptate, majoritatea furnizorilor de servicii si vanzatorilor prefera banii cash in detrimentul cardurilor. In plus, bancomatele turcesti sunt imprevizibile si iti pot respinge cardul fara niciun motiv intemeiat.

Planifica-ti itinerariul 
Este important sa iti faci o lista cu toate locuri pe care doresti sa le vizitezi, iar atunci cand ajungi la destinatie sa ai totul clar, sa vizitezi tot ce ai planificat. 

Poarta imbracaminte decenta
Daca se intampla sa vizitati o zona conservatoare sau o moschee, atunci trebuie sa va acoperiti capul. Prin urmare, este foarte recomandat sa pastrati o esarfa sau un sal in geanta in orice moment. In afara de aceasta, veti gasi majoritatea ghidurilor de calatorie care va cer sa purtati palarii. 

Daca intentionati sa vizitati o moschee, totusi, este important sa va asigurati ca va acoperiti parul, umerii si picioarele. De asemenea, daca sunteti invitat in casa cuiva, de obicei va trebui sa va descaltati.

Respecta cultuta si traditia
Exista unele subiecte care pot fi destul de sensibile, asa ca ai grija ce spui pentru a nu jigni pe cineva. Politica de exemplu. Mustafa Kemal Atatürk a devenit presedinte in 1923, dupa ce a fondat tara. De asemenea, a dat startul la educatia, structura politica, arta si cultura Turciei. Orice insulte sau glume despre Atatürk nu vor fi bine primite. De asemenea, este ilegal sa faci glume sau sa insulti guvernul, armata si steagul turc.

Ca tara islamica, Ramadanul este sarbatorit in Turcia. Daca vizitati in timpul Ramadanului, trebuie sa mancati si sa beti numai in privat in timpul orelor de post. Este considerat lipsit de respect sa mananci si sa bei in fata oamenilor care postesc. 

Fotbalul este, de asemenea, un subiect foarte important in Turcia, in special cu cele doua echipe cu sediul la Instanbul, Fenerbahce si Galatasary. Exista o rivalitate acerba intre cele doua echipe, iar suporterii fiecareia sunt foarte pasionati si loiali. Ei nu ar putea sa accepte prea bine glumele sau comentariile derogatorii facute despre echipa lor. 

Recomandarile noastre de hoteluri All inclusive 

Bucura-te de hoteluri de inalta calitate din Turcia, care ofera servicii excelente pentru tine si familia ta. Iti recomandam 5 dintre cele mai bune hoteluri: 

1) Bosphorus - se afla in orasul Side, la o distanta de 130 m de plaja. Acesta este dotat cu receptie, camere moderne si spatioase, sporturi acvatice, centru SPA. Hotelul este potrivit pentru familii cu copii. 

2) Calimera Serra Palace - este situat langa plaja, dispune de piscine, centru SPA, camere cu aer conditionat, restaurante, Wifi, servicii de infrumusetare, mini club pentru copii, programe de de animatie. 

3) Cooee Serra Garden  - este situat la 200 m distanta de plaja, la 60 km distanta de Aeroportul Antalya. Hotelul se remarca prin servicii de calitate si facilitati sportive. Bucura-te de piscina, sauna si baia turceasca moderna. 

4) Sea Life Buket  - este localizat in zona Okurcalar, aproape de plaja.Ofera oaspetilor sai camere moderne, baruri, restaurante, piscine cu tobogane, centru de fitness si SPA. Un mini club este disponibil la hotel. 

5) Lycus Beach Hotel - este situat langa plaja si la 96 km distanta de aeroport.In apropiere se afla parcul acvatic Water Planet, cu diverse tipuri de tobogane si alte atractii acvatice. Recomandam acest hotel clientilor de toate varstele si familiilor cu copii. 
Informatii esentiale pentru un sejur in Turcia
Cea mai buna perioada de calatorie
Viza si pasaport
Sfaturi utile

Harta - Turcia


Cazare la cele mai bune hoteluri - Turcia