Cipru de Sud

Concediu in Cipru de Sud

Cipru de Sud este situat in partea de sud a insulei Cipru, in Marea Mediterana. Impreuna cu Cipru de Nord, formeaza insula Cipru. Este inconjurat de apele albastre ale Marii Mediterane si are o clima mediteraneana calda si uscata. Aceasta destinatie ofera o varietate de atractii turistice. Exista orase vechi fascinante, cum ar fi Limassol, Paphos si Larnaca, care gazduiesc situri arheologice, muzee si piete. De asemenea, puteti vizita mostenirea culturala si religioasa a insulei, inclusiv biserici bizantine si manastiri antice.

Cipru - Agioi Anargyroi
Cipru - Plaja Nissi

Top 6 motive sa vizitezi Cipru de Sud

  • Istorie si cultura: Cipru de Sud are o istorie indelungata si bogata, cu urme ale diferitelor civilizatii si culturi. Poti explora orase vechi, situri arheologice, muzee si biserici care ofera o privire in trecutul fascinant al regiunii.
  • Peisaje spectaculoase: Cipru de Sud are o varietate de peisaje naturale impresionante. De la plaje cu nisip fin si ape cristaline la munti mareti si dealuri verzi, vei gasi diversitate si frumusete in peisajul sau natural.
  • Plaje si activitati acvatice: Regiunea este renumita pentru plajele sale frumoase si curate. Poti petrece timpul pe nisipul fin, sa te racoresti in apele limpezi ale Marii Mediterane si sa te bucuri de o varietate de activitati acvatice, cum ar fi scufundarile, snorkelingul, navigatia si sporturile pe apa.
  • Gastronomie delicioasa: Cipru de Sud are o traditie culinara bogata si o varietate de preparate autentice. Vei putea savura specialitati cipriote, cum ar fi mezele (gustari traditionale), halloumi (branza locala), souvlaki (frigarui) si multe altele. Bucataria cipriota este influentata de cultura mediteraneana si ofera o gama larga de arome si arome autentice.
  • Oameni ospitalieri: Cipriotii de Sud sunt cunoscuti pentru ospitalitatea lor calda si prietenoasa. Vei fi intampinat cu zambete si vei simti ca esti binevenit in timpul sederii tale in Cipru de Sud.
  • Vinuri de calitate: Cipru de Sud este cunoscut pentru productia sa de vinuri de inalta calitate. Poti explora podgoriile si poti participa la degustari de vinuri pentru a te bucura de aromele si traditiile viticole ale regiunii.
Cipru - Ayia Napa
Cipru - Kyrenia
Cea mai buna perioada de calatorie
Pentru ce este renumit Cipru de Sud
Ce sporturi pot practica?

Harta - Cipru de Sud

Cazare la cele mai bune hoteluri - Cipru de Sud