1. Dertour.ro
  2. Cipru
  3. Cipru de Vest

Cipru de Vest

Concediu in Cipru de Vest

Cipru de Vest, cunoscut si sub numele de Republica Cipru, este o tara insulara situata in Marea Mediterana, in partea de vest a insulei Cipru. Acesta este una dintre cele doua entitati politice separate de pe insula, cealalta fiind Cipru de Est (denumita si Republica Turca a Ciprului de Nord). Orasele sale principale includ capitala Nicosia, care este si cel mai mare oras al insulei, Limassol, Larnaca si Paphos.

Cipru de Vest - Plaja Nissi
Cipru de Vest - Munti

Top 6 motive sa vizitezi Cipru de Vest

  • Istorie si cultura bogata: Cipru de Vest are o istorie indelungata si o mostenire culturala bogata. Poti explora situri arheologice antice, cum ar fi ruinele orasului Kourion, mozaicurile din Paphos si satele traditionale cipriote. De asemenea, poti vizita muzeele si galeriile de arta pentru a descoperi mai multe despre cultura si traditiile locale.
  • Plaje frumoase: Cipru de Vest are o multime de plaje frumoase cu ape cristaline si nisip fin. Poti petrece timp relaxandu-te la soare, inotand in apele calde ale Marii Mediterane si practicand diverse sporturi acvatice.
  • Peisaje spectaculoase: Insula Cipru de Vest ofera peisaje variate, de la munti impunatori pana la campii fertile si dealuri pitoresti. Poti explora rezervatiile naturale, cum ar fi Parcul National Troodos, si sa te bucuri de drumetii si excursii in natura.
  • Gastronomie delicioasa: Bucataria cipriota este cunoscuta pentru deliciile sale culinare. Poti savura preparate traditionale, cum ar fi meze (o selectie de aperitive), souvlaki (frigarui de carne) si haloumi (branza locala), alaturi de vinuri locale si deserturi delicioase.
  • Festivaluri si evenimente: Cipru de Vest gazduieste o serie de festivaluri si evenimente pe tot parcursul anului. Printre cele mai cunoscute se numara Festivalul de Vin din Limassol, Festivalul de Carnaval, Festivalul de Arta si Cultura de la Paphos si Festivalul de Jazz din Larnaca. Aceste evenimente ofera ocazia de a experimenta traditiile, muzica si bucatele locale.
  • Ospitalitate cipriota: Locuitorii din Cipru de Vest sunt cunoscuti pentru ospitalitatea lor calda si prietenoasa. Vei fi intampinat cu zambete si vei avea ocazia sa experimentezi cultura si traditiile cipriote in interactiunea cu localnicii.
Cipru de Vest - Saint Nicholas Monastery
Cipru de Vest - Paphos
Cea mai buna perioada de calatorie
Metode de relaxare
Gastronomie

Zone de la destinatie - Cipru de Vest

Harta - Cipru de Vest

Cazare la cele mai bune hoteluri - Cipru de Vest