Paphos

Vacanta perfecta in Paphos

Paphos este un oras minunat in care vei gasi o combinatie perfecta intre istorie, peisaje frumoase si cultura vibranta. Situat in partea de sud-vest a insulei Cipru, Paphos este o destinatie deosebita pe care ar trebui sa o vizitezi. Orasul este incarcat de istorie si dispune de numeroase situri arheologice, inclusiv celebrele mozaicuri romane ale Casei lui Dionysos, considerate printre cele mai bine conservate mozaicuri antice din lume. Ruinele sale antice si mormintele regale din perioada preistorica te vor fascina cu bogatia lor culturala si arhitecturala.

Pic 1
Pic 2

5 motive sa vizitezi Paphos

  • Situri arheologice si istorice: Paphos este un loc incarcat de istorie si dispune de numeroase situri arheologice, inclusiv mozaicurile romane ale Casei lui Dionysos, care sunt considerate una dintre cele mai bine conservate mozaicuri antice din lume. De asemenea, vei gasi morminte regale din perioada preistorica si alte ruine antice de explorat.
  • Orasul vechi: Paphos are un oras vechi pitoresc, cu strazi inguste, piete traditionale si cladiri de epoca. Aici vei gasi magazine, taverne si restaurante traditionale, in care poti experimenta autenticitatea culturii si bucatariei cipriote.
  • Peisaje naturale spectaculoase: Paphos este inconjurat de peisaje frumoase, inclusiv plaje cu nisip fin si apa cristalina. Poti explora, de asemenea, dealurile si muntii din imprejurimi, precum Muntii Troodos, care ofera trasee de drumetii si panorame impresionante.
  • Cultura si festivalurile: Paphos a fost desemnata Capitala Culturala Europeana in anul 2017, ceea ce subliniaza bogatia culturala a orasului. Aici se organizeaza numeroase festivaluri si evenimente culturale pe tot parcursul anului, cum ar fi Festivalul de Opera Aphrodite, Festivalul Vinului din Paphos si Festivalul de Dans Contemporan.
  • Mitologia si legenda: Paphos este asociat cu mitologia greaca si cu legenda Afroditei, zeita iubirii si frumusetii. Exista locuri legate de aceasta legenda, cum ar fi Stanca Afroditei (Petra tou Romiou), unde se spune ca zeita a aparut din spuma marii.
Pic 3
Pic 4
Viata de noapte
Pentru ce este renumita destinatia Paphos?
Ce sporturi poti practica?

Harta - Paphos


Cazare la cele mai bune hoteluri - Paphos