Bucatarie Republica Sud Africana 

 Mancaruri traditionale in Republica Sud Africana 

  • Bobotie: Este un fel de mancare sud-african. Bobotie se prepara din carne tocata condimentata sarata (vita, miel, porc, pui sau chiar strut), care este coapta si acoperita cu ou si lapte. In functie de reteta, se adauga diverse condimente, pudra de curry, frunze de dafin, gem de caise, fructe uscate si nuci. De obicei, se mananca cu orez galben usor dulce cu stafide, nuca de cocos deshidratata, blatjang (chutney) si sambals.
  • Biltong: Este o specialitate din Africa de Sud. Este snack-ul preferat al sud-africanilor, realizat din carne de vita afumata, uscata si condimentata. 
  • Potjiekos: Este o tocana traditionala sud-africana, pregatita in aer liber, intr-o oala rotunda, din fonta, cu trei picioare, cunoscuta sub numele de potjie. 
  • Vetkoek: Este un desert traditional african, cu umplutura de branza, ton sau gem. 

Traditii culinare in Republica Sud Africana 

Bucataria sud-africana este o fuziune de influente coloniale, europene, indiene si malaeziene. 
Vetkoek - Republica Sud Africana
Biltong - Republica Sud Africana