Flic en Flac

Vacanta perfecta in Flic-en-Flac

Flic en Flac, situata de-a lungul coastei de vest, este considerata a doua zona turistica a insulei Mauritius, dupa Grand Baie. Port Louis se afla la numai 15km distanta, adica un drum de o jumatate de ora cu masina.
Coasta de vest s-a dezvoltat mult mai greu decat cea de nord si reuseste sa-si pastreze farmecul de odinioara, desi multe statiuni de astazi erau la origine sate de pescari. La fel ca celelalte, Flic en Flac si-a castigat repede reputatia unei destinatii de vacanta de top care atrage deopotriva localnici si turisti straini.
De ce Flin en Flac? Este un nume derivat dintr-o veche fraza olandeza “Fried Landt Flaak”, care inseamna “teren plat si pustiu”. Astazi, numele nu i s-ar mai potrivi deloc.
In anii ’60, satul devenise cimitir pentru locuitorii din satele vecine care veneau aici sa-si ingroape rudele. Ulterior, Flic en Flac s-a transformat in domeniul de vanatoare al ratelor salbatice si pasarilor artizanale. Abia in anii ’70-’80, cand economia a inceput sa se dezvolte orientandu-se mai mult spre exporturile de zahar si textile, zona a intrat in atentia autoritatilor ca o potentiala statiune turistica. Asa au aparut investitorii si, in urma lor, resorturile de cinci stele.
Flic en Flac este un loc minunat in care sa-ti petreci vacanta, cu plaje excelente si un cadru linistit pentru relaxare completa, cu plaje albe si lagune superbe albastre. Pe toata lungimea plajei (8km) exista multe restaurante, magazine si hoteluri cu acces direct la plaja.
Pe de alta parte, plaja din Flic en Flac se transforma oricand intr-un loc ideal pentru picnic la umbra palmierilor imprastiati de-a lungul coastei ca niste franjuri.
Plimba-te prin imprejurimi! Flic en Flac are o retea foarte buna de transport si poti sa iei autobuzul local catre Port Louis sau alte zone interesante, cum ar fi Tamarin, Quarter Bornes sau Curpipe. Sau poate chiar mai departe.
Chiar daca laguna este extrem de imbietoare si te invita sa inoti prin apele ei, foloseste pantofi de inot, pentru ca apa limpede le place si aricilor de mare. Ii gasesti la orice magazin din statiune si nu costa o avere. Si inca un sfat: curentii marini sunt destul de puternici, asa ca nu te aventura sa inoti prea departe de mal.
Daca vrei sa joci volei pe plaja, du-te in capatul nordic, unde gasesti echipament la centrele de inchiriere. Nu-ti face probleme ca nu ai parteneri de joc: vei intalni amatori aproape in fiecare zi, dupa ora 17:00.
Nu te gandi ca mergi in pustietate: Flic en Flac ofera din abundenta magazine de suveniruri, restaurante, case de schimb valutar si cluburi.